4.8
(12)

Observând cu atenție fotografiile peșterilor situate în Europa, un amator crede că a descoperit ceea ce el descrie drept primele scrieri cunoscute din istoria lui Homo sapiens. Cu toate acestea, această descoperire, care a făcut obiectul unei publicații într-un jurnal științific, a fost făcută întâmplător în timp ce erau privite

picturile rupestre.

Bennett Bacon este un simplu restaurator de mobilă din Londra. Cu toate acestea, în ianuarie 2023, el a fost la originea unui articol publicat în Cambridge Archaeological Journal. Cum este posibil acest lucru? Într-o zi, bărbatul a s-a uitat pe internet picturi preistorice antice europene de la 15.000 la 40.000 de ani (paleolitic). Pe sute de fotografii, Bennett Bacon a observat întâmplător mici linii și puncte care, potrivit lui, ar putea fi markeri de timp.

În apropierea animalelor care apar în aceste picturi rupestre, motivele recurente în discuție sunt, potrivit lui Bennett Bacon, primele scrieri cunoscute din istoria lui Homo sapiens. Un detaliu l-a alertat mai apoi: cantitatea de linii mici și puncte nu a depășit niciodată treisprezece. Prima idee care i-a trecut prin minte se referea la posibilitatea ca aceștia să fie markeri de timp bazați pe un calendar lunar. „Semnificația semnelor din aceste desene m-a intrigat întotdeauna, așa că am încercat să le decodez folosind o abordare similară cu cea pe care au avut-o alții pentru a înțelege o formă timpurie a textului grecesc”, a spus Bennett Bacon, într-un articol publicat de platforma Sci News.

După descoperirea sa, Bennett Bacon și-a împărtășit informațiile și teoria cu mai mulți experți academicieni în arheologie. Obiectivul a fost acela de a vedea mai clar și posibil cunoștințe avansate despre aceste picturi. Trebuie spus că atunci când au fost descoperite, în urmă cu 150 de ani, arheologii vremii credeau că simbolurile în cauză erau folosite pentru a cuantifica numărul de animale observate (sau ucise) de către autorii picturilor.

Pentru specialiștii consultați de Bennett Bacon, teoria calendarului ar fi putut corespunde realității vremii. În timpul paleoliticului, oamenii aveau o mare cunoaștere a perioadelor de migrație, împerechere și naștere a animalelor. A fost chiar un subiect crucial, deoarece organizarea oamenilor depindea de aceste informații importante. În realitate, calendarul în cauză aici nu este anual, ci se bazează pe contabilizarea pe anotimpuri. „Calendarele lunare sunt „dificile”, deoarece există puțin mai puțin de douăsprezece luni lunare și jumătate într-un an, așa că nu se potrivesc perfect într-un an”, a spus Tony Freeth, profesor la University College din Londra și coautor al articolului amintit.

Descoperirea întâmplătoare a lui Bennett Bacon, un simplu amator, ar putea să revoluționeze înțelegerea noastră a celor mai timpurii forme de scriere a Homo sapiens. Această descoperire ne reamintește importanța observării atente și a colaborării interdisciplinare în depășirea limitelor cunoștințelor noastre istorice.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 4.8 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 12

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?