0
(0)

Eclipsa din 21 august 2017, pe care o vom documenta în cadrul Marii Expediții Americane, traversează SUA de la vest la est prin 14 state americane, pe o bandă care are o lungime de peste 4.000 km și o lățime de circa 100 km.

De ce am ales Wyoming pentru observarea fenomenului de eclipsă?

 1. Statistica de cer senin arată excelent în vecinătatea orașului Casper, locul nostru de observație.

 2. Statul Wyoming beneficiază de o infrastructură bună, puțini locuitori care să aglomereze autostrăzile și un drum care străbate statul de la vest la est, fix pe banda de totalitate, excelent în cazul în care va trebui să ne relocăm. Sunt așteptați între 50 și chiar 200 de mii de turiști față de alte zone (în Oregon se estimează că vor fi peste un milion!).

 3. Singura zonă cu cer posibil mai degajat de nori decât Wyoming este statul Oregon, din nord-vestul SUA, însă aici se produc cu regularitate incendii, care provoacă nori de fum, la fel de periculoși pentru observații ca norii obișnuiți.

 4. Preferăm să facem transmisiile și observația eclipsei dintr-un loc închiriat. Ne așteptăm ca locurile publice să fie foarte aglomerate, iar locurile libere să fie cu taxe piperate în orele eclipsei.

 5. Înălțimea soarelui pe cer este de 54°, excelent pentru observații la Soare; comparativ, în Madras altitudinea Soarelui e de 41° în timpul eclipsei.

 6. Durata totalității este de 2 minute și 25 de secunde, cu 20 de secunde mai mult decât în Oregon.

 7. Vom observa eclipsa de la o altitudine de 1.600 metri, adică peste stratul inferior al atmosferei, față de alte zone mult mai joase de pe bandă. Acest lucru este benefic pentru transparența cerului.

URMĂREȘTE AICI
MAREA EXPEDIȚIE AMERICANĂ!

parteneri-marea-expeditie-americana-7-31

Mulțumiri speciale domnului Nicolae Dimaca, lui Florin Micu (TIPRO) și LynxTV

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?