0
(0)

Există o lume în care avioanele cu elice, canoele și săniile cu câini înlocuiesc obiectele de lux ale vieții moderne pe care cei mai mulți dintre noi le considerăm absolut fireşti. În 1980, guvernul SUA a interzis instalarea oricăror noi locuitori în Rezervația Națională pentru Animale Sălbatice din Zona Arctică din Alaska, o regiune protejată, în care trăiesc mii de animale sălbatice. Pe acest teritoriu neatins de civilizație, aproximativ de mărimea statului Carolina de Sud, au mai primit permisiunea să rămână doar câteva familii, instalate în șapte cabane autorizate. Însă în mai puțin de 100 de ani, toate autorizațiile rămase vor expira și niciun om nu va mai putea locui în această zonă. Ultimii indigeni din Alaska va avea premiera marţi, 5 aprilie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

Seria urmărește viața de zi cu zi a patru familii care au ales acest stil de viață izolat, la mare distanță de civilizație, dar și unele de celelalte, înfruntând condițiile dure din zona arctică, animalele agresive și diverse alte probleme frustrante, în încercarea de a supraviețui într-una dintre ultimele zone de sălbăticie de pe glob.

Scenes from The Last Alaskans holiday special.
Ultimii indigeni din Alaska

Ultimii indigeni din Alaska

Oamenii din rezervație conviețuiesc cu animalele, cu care de multe ori împart aceleași bătălii, descoperind că în astfel de condiții omul nu mai este neapărat ultima verigă din lanțul trofic. Seria urmărește săptămânile de dinaintea iernii și apoi întreg sezonul hibernal. Astfel, publicul ajunge să fie complet absorbit de această lume, care altfel ar rămâne pierdută în istorie.

Imaginile sunt completate cu cadre filmate de la înălțime, cu drone, derulându-se într-un ritm care respectă întru totul derularea existenței nonconformiste a celor care decid să trăiască doar din ce le oferă natura, complet rupți de civilizație.

Cele opt episoade ale seriei oferă publicului o imagine obiectivă, nepărtinitoare, explorând în detaliu perspectivele ultimilor oameni de frontieră autentici ai Americii, alături de familiile lor:

Bob Harte

Bob Harte a devenit cunoscut în Alaska fiindcă a supraviețuit mai multor întâlniri cu moartea decât oricine altcineva: a fost atacat de animale sălbatice, rănit de gloanțe și incendii, a aterizat forțat cu avionul lui improvizat. De loc din New Jersey și motivat de ceea ce el descrie ca ”dorința de a merge unde văd cu ochii, ca să trăiesc liber și după pofta inimii”, Bob a făcut autostopul până în Alaska după ce a renunțat la studii și și-a petrecut ultimii 40 de ani trăind izolat, împreună cu soția și fiica lui. Recunoscut de toți ca un rebel sălbatic, care trăiește după propriile reguli, Bob își face singur bere, după metode indigene, și are o slăbiciune pentru câinii lui, în special pentru Ruger, noul lui pui.

Ray Lewis și familia lui

Tată, soț și supererou adaptat la viața în pădure, Ray Lewis a crescut în zona rurală din Michigan și se bucură că știe să-și prindă prada folosind doar cele mai simple metode posibile. Are o regulă de aur: niciodată să nu ai încredere în obiectele ce funcţionează pe bază de baterii!

În cei 30 de ani de când trăiesc în rezervație, el și soția lui, Cindy, au crescut trei fete care acum sunt adolescente. Însă timpul petrecut de cei cinci împreună se apropie de sfârșit, căci fetele se pregătesc să plece în lume, ca să-și caute propriul drum în viață. În ciuda plecării lor iminente, spiritul de aventură al lui Ray nu s-a domolit deloc. El se bazează în continuare pe metode primitive de supraviețuire și își confecționează singur armele și capcanele cu care vânează, ca să-și hrănească familia în sălbăticia izolată din Alaska.

Heimo şi Edna Korth

Un adevărat veteran al acestei zone de frontieră sălbatică, Heimo Korth a dus o viață cu adevărat extremă. În adolescență a renunțat la slujba lui de sudor din Wisconsin ca să trăiască în munții din Alaska și de atunci n-a mai privit în urmă. Excentric, energic și extrem de plăcut, Heimo le-a crescut împreună cu soția lui, Edna, pe cele patru fete ale lor, la 650 km de civilizație. Astăzi au mai rămas aici doar cei doi soți, care trăiesc din ce le oferă natura, înconjurați de amintirile unei vieți pline de grijile acestei lumi sălbatice, în care principalele obiective sunt ”să nu-ți pierzi mințile și să rămâi în viață”.

Tyler şi Ashley Selden

Cei doi și-au părăsit viața de orășeni și s-au mutat în tundra arctică după ce au auzit legenda lui Heimo Korth. Au sosit în Alaska la numai două zile după ce se căsătoriseră și au reușit să-și găsească o ”intrare” unică în acest teritoriu preluând o cabană și un traseu părăsite, pentru vânat animale sălbatice cu capcane. Unul dintre cuplurile tinere care au ales să trăiască atât de departe de civilizație, în rezervație, soții Selden recunosc deschis că au supraviețuit prin încercare și eroare, învățând realitățile dure ale acestui mod de trai zi după zi. Ei resping majoritatea formelor de tehnologie mecanizată existente. În schimb, se folosesc de o sanie cu câini ca să parcurgă sute de kilometri, pe timp de iarnă.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?