0
(0)

Japonezii de la Fujitsu tocmai au anunțat lansarea unui nou senzor biometric de identificare a venelor din palmă. Senzorul este cel mai mic de acest tip, dar tocmai a devenit și mai rapid și precis, cu acuratețea de 0,01% răspunsuri fals negative și 0.00008% răspunsuri fals pozitive.

 

Când spui „senzor biometric” te gândești la identificarea indivizilor cu ajutorul scanării amprentelor, a retinei sau a feței. Există, totuși, o modalitate de identificare poate mai rapidă și precisă, fără contact. În 2003, Fujitsu a creat prima tehnologie de autentificare cu ajutorul detectării venelor din palma utilizatorului, iar un an mai târziu, sistemul japonez începea să fie folosit în Japonia. În 2006, Fujitsu a lansat pe piață produse noi, cu această tehnologie încorporată, iar aplicațiile s-au diversificat treptat de la identificarea angajaților din instituțiile financiare și marile corporații până la autentificarea în conturile din computerele personale.

Senzorul are un sistem de captură a imaginii cu viteză mare, de 20 de cadre pe secundă și un cip care analizează aproape instantaneu aceste imagini și decide care este cel mai bun cadru pentru a verifica autenticitatea. Dacă înainte trebuia să stai cu palma nemișcată deasupra unui senzor mult mai voluminos, acum este de ajuns să treci palma pe deasupra senzorului mic (29×11,2×29 mm), care poate fi încorporat și în echipamente portabile precum notebook-uri sau tablete multimedia.

„Harta” venelor din palmă este unică pentru fiecare individ și extrem de complexă, fapt care duce la o identificare extrem de corectă. Iar dacă amprentele pot fi șterse, iar irisul modificat prin operație, venele din palmă rămân în aceeași configurație.

Sursă: Fujitsu

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here