Corey Hewitt și o echipă de specialiști a Centrului pentru Nanotehnologie și Materiale Moleculare, din cadrul Universității Wake Forest, SUA, au creat o țesătură termoelectrică, denumită „Power Felt” (în traducere aproximativă „Fetru Electric”), ce este capabilă să creeze electricitate din variațiile termice.
Power Felt este cofecționată din minuscule nanotuburi de carbon încapsulate în fibre de plastic flexibile, dar produsul finit arată și se simte la atingere precum o țesătură, degajand o încărcătură electrică odată cu schimbarea temperaturii – așa cum ar fi, spre exemplu, atingerea ei cu degetul, sau introducerea în buzunar.
Domeniul termoelectricii nu este unul de factură recentă, dar s-a concretizat adesea prin materiale foarte scumpe, cu prețuri de circa 1.000 de dolari kilogramul. Totuși, noua tehnologie folosită de tinerii specialiști ai Universității Wake Forest ar putea reduce costurile drastic, pretend aceștia.
Spre exemplu, potrivit lui Hewitt, pentru ceva mic, asemenea carcasei unui telefon mobil, adăugarea „fetrului electric” ar putea costa chiar și numai un dolar în plus la producție. Iar aplicațiile sunt numeroase, materialul putând fi integrat în structure ce variază de la haine și până la scaunele mașinilor.