0
(0)

Potrivit Google, înainte de finele lui 2012, oricine își va putea achiziționa de la uriașa companie online ochelari inteligenți cu tehnologia realității augmentate integrată. Folosind sistemul de operare Android, ochelarii vor avea încorporată o cameră care monitorizează în timp real ceea ce utilizatorul privește în orice moment. Lentilele vor suprapune informații în câmpul vizual peste oameni, locuri și obiecte.

 

Practic, ochelarii le vor răspunde instantaneu utilizatorilor unor întrebări de tipul „unde se află cel mai apropiat restaurant?”, „ce marcă de mașină e asta?”, „cine este persoana care mi se pare atât de cunoscută?” și multor altora. Până acum, puteam face, măcar în parte, aceste lucruri cu ajutorul telefoanelor inteligente, dar ochelarii de la Google vor elimina orice formă de pas intermediar între nevoia de informație și obținerea ei. Datele devin o parte inseparabilă a lumii vizibile.

Suprapune Google Maps peste lumea reală și navigația va deveni facilă; suprapune recenzii și meniuri deasupra fațadei unui restaurant atunci când treci prin dreptul lui și vei știi dacă îți este pe plac; suprapune datele nutriționale peste farfuria cu mâncare și vei putea mânca mai sănătos și mai eficient; suprapune informațiile despre calitate și achiziționare deasupra unui produs care te interesează; suprapune traducerea peste un mesaj scris într-o limbă străină, sau suprapune informații suplimentare peste știrile de ultmă oră și vei fi mereu la curent cu noutățile. Aceste exemple ilustrează doar câteva din aplicațiile numeroase pe care ni le promite Google prin intermediul ochelarilor inteligenți.

Desigur, tehnologia este de natură să ne schimbe viața așa cum o cunoaștem noi astăzi și nu puține perspective legate de ea sunt de natură să alimenteze scepticismul cu privire la ochelarii inteligenți Google, care, probabil, cu timpul vor veni sub forma lentilelor de contact. Dincolo de posibilitatea ca cineva, undeva, să poate privi oricând nestingherit prin ochii noștri tot ce facem, este clar că pe măsură ce ochelarii inteligenți vor deveni populari, lumea va începe să pară incompletă și străină în lipsa unui strat de date așternut deasupra ei. Activitățile zilnice prin lumea fizică vor fi mult înlesnite de Google, ceea ce ar putea face ochelarii la fel de indispensabili cum sunt telefoanele mobile în zilele noastre, transformându-i în inadaptați pe toți cei care refuză accesorizarea. Totuși, progresul pare inevitabil.

Sursa

Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here