0
(0)

Începând cu 14 mai, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 14 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

Din ediția lunii mai 2012 a revistei Știință&Tehnică, învățați care sunt pașii necesari pentru a transforma o planetă extraterestră într-un al doilea Pământ, descoperiți 10 invenții românești premiate cu aur la Salonul de la Geneva, aflați totul despre tinerii roboticieni români și ultimele lor prototipuri plus care sunt condițiile științifice în care un misterios eveniment cu valențe paranormale – Experimentul Philadelphia – ar putea avea loc.

Sciencepictorialul de mai vă dezvăluie, în buna tradiție S&T, o lume așa cum puțini dintre voi și-ar putea-o imagina… văzută prin intermediul razelor X. Dacă această tehnologie este folosită în special în scopuri medicale și de securitate, întrebați-vă ce s-ar întâmpla dacă am aplica-o pe obiectele obișnuite care ne populează viața cotidiană: o pereche de pantofi, un aragaz, un aspirator? Descoperiți răspunsul în S&T, unde, de asemenea, vă întâlniți cu un prototip de chitară care poate fi… tras la imprimantă!

În ultimii ani, tinerii roboticieni români au devenit din ce în ce mai activi – vă prezentăm, în Știință&Tehnică, un interviu cu doi dintre ei, Vlad Călina, care la numai 16 ani are performanțe naționale și internaționale, și Alexandru Jderu, plus un reportaj în exlusivitate de la ediția națională a Robochallenge 2012 – cea mai mare și haioasă competiție de roboți din România. Sciencejurnalistul Cristian Român decretează că războiul cibernetic a început și tot el scrie dosarul lunii mai, închinat terraformării. Cum am putea extinde civilizația terestră spre alte planete?, cu ce probleme de natură tehnologică, medicală și etică ne confruntăm?, care sunt etapele transformării unei planete extraterestre într-un al doilea Pământ?, cine este cel mai apt candidat din sistemul solar pentru terraformare? La toate aceste întrebări aflați răspunsul în noul S&T…

\"(w540)

Iar dacă terraformarea încă poate părea astăzi un proces demn de un roman SF, astronomul amator Cătălin Beldea face inventarul exoplanetelor inventariate până în prezent – atenție, în cursa descoperirii noilor Pământuri au intrat și românii! în timp ce fizicianul Claudiu Tănăselia ne povestește despre trecutul, prezentul și viitorul rachetei Atlas. Din ediția de mai a Știință&Tehnică mai aflați: cum ar arăta o lume populată de fabuloasele invenții ale lui Tesla, de ce mor mările și oceanele planetei noastre, care sunt cele mai mari 10 cratere din sistemul nostru solar, de ce paleoliticul devine foarte interesant pentru toți oamenii de știință sau cum arată și funcționează cea mai mare bancă de… creiere din lume!

 

Rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,8 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here