Ziua Internațională Charles Darwin este marcată în România cu un spectaculos eveniment dedicat științei și evoluției umane. Știință&Tehnică împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Personală și Intelectuală (ADIP) organizează, pe 12 februarie, evenimentul Darwin Day, prin care este celebrat faimosul om de știință evoluționist.
În cadrul science-show-ului interactiv care va avea loc, începând cu ora 18.00, la Casa Eliad din București (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3), se vor lansa cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae și programul educațional „Proiectul Descendenței”, prin vernisajul expoziției „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” de Eduard Olaru.
De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului. „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” (272 pag., Editura Știință&Tehnică) aduce în atenția publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluției – evoluția este un fapt dovedit! –, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente și actuale cu privire la originea vieții și a evoluției acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înțelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluția, de la punctul zero al apariției vieții și până în prezent, explicând paradigma evoluției speciei umane. Cartea dezvăluie miracolul științific al apariției și evoluției Viului, prin interconexiuni între studiile vechi și cele noi, și realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, pâna la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare.
„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” se lansează pe piață împreună cu ediția de februarie a revistei „Știință&Tehnică”, iar începând din luna iunie va fi disponibilă și în librării.
„Proiectul Descendenței – O epopee a specie umane” este un amplu program educațional realizat de ADIP prin conferințe, expoziții și prezentări publice pe tema descendenței specie umane. Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” reprezintă o întreprindere unică în România prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele evoluției, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complexitatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.
Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” va putea fi vizitată, pe parcursul anului 2015, în marile centre universitare ale României.
În cadrul evenimentului Darwin Day care se va desfășura în eleganta Casă Eliad (Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3), vor vorbi profesori, oameni de știință, scriitori și jurnaliști de știință într-un science show live și interactiv, pe axa București-Timișoara-Satu Mare. Invitat de onoare: Alexandru Mironov.