0
(0)

Ca de obicei, fără a sta prea mult pe gânduri, când am primit solicitarea pentru Academia S&T, ne-am prezentat cu lecțiile făcute la științe. Joi, 26 aprilie, o parte a echipei Știință & Tehnică a fost într-o „vizită de lucru”, științifică, la Liceul Dante Aligheri din București, dar nu pentru a le vorbi liceenilor, ci elevilor de clasa I și a III-a.

Cristian Român le-a arătat copiilor cum stă treaba cu zborul spațial spre Marte și spre alte galaxii, dar și cum funcționează roboții, la ce folosesc ei și la ce ne vor folosi ei pe noi, dacă nu suntem atenți în viitorul nu prea îndepărtat…

Cătălin Beldea le-a vorbit despre sistemul solar, despre steaua cea mai apropiată de Terra (da, ați ghicit, e vorba despre Soare!) precum și despre alte stele și steluțe din galaxia noastră și din univers.

Copiii au fost curioși să afle dacă există viață pe alte planete, dacă extraterestrii au venit în vizită cu farfurii zburătoare, dar și dacă Luna e din cașcaval și dacă planetele gigant au ochișori, cum au văzut ei la „desene”.

Concluzia noastră este că avem copii deștepți și, cu puțin efort, le putem oferi lecții atractive, chiar pe înțelesul lor, nu doar pe înțelesul inspectorilor școlari.

Dacă ești cadru didactic, inspector școlar sau chiar elev, ne poți invita în orașul tău scriindu-ne un mail pe contact@stiintasitehnica.com cu subiectul „Academia S&T”. Te vom contacta în cel mai scurt timp pentru stabilirea detaliilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?