0
(0)

Cea de-a 7-a ediție a concursului de astrofotografie Earth&Sky a avut ca temă în 2016 subiectul „Dark Skies Importance” (Importanța Cerului Întunecat), care își propune să atragă atenția asupra poluării luminoase pe timp de noapte. Conform fondatorului mișcării TWAN, „cerul de deasupra capetelor noastre este o parte esențială a naturii și ne dorim să păstrăm aspectul natural al nopții chiar și în contextul vieții moderne, pentru a evita efecte negative asupra ecosistemului și sănătății speciilor”.

Ediția din acest an a avut două mari categorii de jurizare: „Frumusețea Cerului Noaptea”, respectiv „Împotriva Luminilor”. Marele câștigător al acestui prestigios concurs de astrofotografie este Alex Conu, român rezident în Norvegia, care a convins juriul prin fotografia sa „Northern Lights above Lofoten” (Luminile Nordului deasupra portului Lofoten).

concurs alex conu

Alex Conu a surprins această magnifică imagine în noaptea de 7 octombrie 2015, de pe un platou al muntelui Reinebringen, iar juriul a fost convins de „ecoul” pe care aurora boreală pare să îl reprezinte relativ la luminile de pe țărm. Pe lângă caracterul artistic al imaginii, cei din juriu au apreciat și competența tehnică a celui care a realizat această fotografie.

Știință&Tehnică îl felicită cu această ocazie pe Alex Conu și sperăm că, în viitor, vom vedea mai mulți dintre voi implicați în astrofotografie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?