Până în data de 31 octombrie, liceenii din clasele IX-XII din România se pot înscrie în prima ediție a concursului BeSMART – concurs de idei și soluții pentru orașele inteigente, organizat în cadrul celei de-a doua ediții a GreenTech Film Festival (12-14 noiembrie 2018).

Tinerii pasionaţi de tehnologie şi sustenabilitate trebuie să propună soluţii inteligente la problemele identificate în comunităţile din care provin, pornind de la documentarea conceptului de Smart City/ Oraș Inteligent. Participanții pot viza probleme din comunitatea locală ce țin de: școală, clădiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sănătate publică, educație, siguranța și altele.

Înscrierea în concurs se poate face individual sau în echipe de lucru, de maximum 5 persoane. Ideile vor fi transmise sub forma unei prezentări video de maximum 10 minute, realizată în limba română, care trebuie să conțină următoarele:

  • descrierea sumară a problemei identificate în oraș/localitate;
  • ce impact estimat are asupra comunității și mediului;
  • propunerea unor soluții tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
  • efectele benefice ale acestor soluții SMART asupra comunității și mediului;

Înscrierea în concurs se face până la 31 octombrie 2018 şi presupune trimiterea detaliilor
despre echipă şi link-ul prezentării video, la adresa de e-mail contact@greenetchfilmfestival.ro.

În perioada 1-7 noiembrie 2018, un juriu format din specialiști va viziona prezentările și va
selecta finaliștii, aceștia urmând a-și susține LIVE argumentele în cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology. Festivitatea de premiere a câștigătorului concursului BeSMART are loc pe 12 noiembrie 2018, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, în cadrul celei de-a doua ediţii a GreenTech Film Festival 2018.

Urmăriți noutățile despre acest concurs dedicat liceenilor pe pagina de facebool dedicată: fb.me/BeSMART.GreenTech