Pentru că ne aflăm în emisfera nordică, Soarele ne vizitează întotdeauna din partea sudică. Așadar, dacă trăiești în nordul extrem vei vrea să-ți construiești casa cu fața spre sud, pentru a beneficia și de ultimul strop de lumină și căldură. Dacă stai însă în sudul Europei, aceeași manevră devine un coșmar în lunile de vară. Dar ce-ar fi dacă ne-am roti casa cum dorim?
Casa care să se poată roti după Soare nu este o idee extrem de nouă, însă este foarte costisitoare. Prețul pentru un astfel de sistem de rotire al casei depinde, de fapt, direct proporțional de mărimea și greutatea casei.
Americanii de la Path Architecture au creat o casă rotitoare cu o amprentă de numai 3,6×3,6 m, dispusă, însă, pe două niveluri, astfel că suprafața totală locuibilă este de 13 metri pătrați. Minunăția tehnologică a acestei case este că poate fi rotită manual, chiar și de un copil, cu ajutorul unei pârghii metalice.
Casa ieșită total din tipicul american se numește „359”, după numărul de grade la care se poate roti. Inițial, arhitecții americani voiau să creeze o casă auto sustenabilă, total deconectată de la utilități, dar clienții și-au dorit totuși o toaletă cu apă, așa că au racordat-o la apă printr-un furtun flexibil. În rest, electricitatea poate fi furnizată ușor cu ajutorul unor panouri fotovoltaice.