0
(0)

În cadrul expoziţiei de iahturi de la Monaco, o companie britanică a prezentat „Proiectul Utopia”, ce aminteşte de filmele S.F. Cu 11 punţi de locuit, o zonă de observaţie de 360 grade, patru heliporturi şi câteva piscine, pare mai degrabă un orăşel de lux plutitor decât un iaht.

 

Utopia pluteşte pe patru punţi, fiecare dintre acestea fiind dotată cu motoare pentru a asigura stabilitatea ansamblului, chiar şi în cele mai vitrege condiţii. Fiind totuşi o barcă, se poate deplasa, însă la viteze mici.

\"(w540)

Înălţimea navei este de 65 metri deasupra nivelului mării, astfel că cea mai ridicată dintre punţi poate oferi superbe imagini panoramice. Imediat sub aceasta este situată puntea principală, care va găzdui spaţii de locuit, magazine, baruri şi restaurante şi care poate fi acoperită de un acoperiş retractabil.

Mijlocul ansamblului este străbătut de o coloană scufundată în apă, cu rol de ancorare şi care găzduieşte şi o punte ce permite accesul la apă.

\"(w540)

Proiectantul iahtului, James Roy, a dorit ca acest proiect să provoace tradiţionalismul arhitecturii navale, declarând că „viziunea asupra viitorului este de multe ori limitată de prezent sau reprezintă uneori reflexii ale trecutului…percepţia iahturilor strict ca mijloace de transport reprezintă o constrângere de proiectare. Utopia nu se vrea a fi un mijloc de transport, ci mai degrabă o insulă…” Domnul James a adăugat în continuare că proiectul, creat în parteneriat cu compania Yacht Island Design, reprezintă modul în care aceasta foloseşte tehnologiile de vârf în inovarea industriei navale.

 

Sursa

Sursa Foto: Yacht Island Design/BNPS

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here