Compania germană de cercetare NEK a construit așa-numitul Sistem de Camere Orbitale OrcaM, care, prin simpla introducere a unui obiect în interiorul „sferei sale de reconstrucție”, creează un model digital tridimensional aproape perfect al obiecteului fizic analizat.

 

În prezent, OrcaM este limitat la obiecte cu diametrul de maximum 80 de centimetri și cu o greutate de cel mult 100 de kilograme.

Procesul de digitalizarea funcționează cu ajutorul celor șapte camere din dotarea sistemului, camere care captează imagini de înaltă definiție ale obiectului, din toate unghiurile. O rețea de leduri din interiorul sferei luminează obiectul în mod diferit pentru fiecare cadru, făcând posibilă o captare cât mai eficientă a detaliilor sale geometrice.

Odată ce scanarea este completă, un computer conectat la sistemul OrcaM creează un model 3D al obiectului, folosind inaginile captate. Potrivit NEK, funcții ale dispozitivului aflate momentan în proces de dezvoltare vor include abilitatea de a scana prin sticlă și de a recrea obiecte semi-transparente. Toate acestea vor fi „asezonate” cu portabilitatea sistemului și cu posibilitatea operării sale prin simpla apăsare a unui singur buton.

Sursa