0
(0)

Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială (ESERO) România, împreună cu Agenția Spațială Română (ROSA) organizează Competiția Națională de Rovere Exo-RO 2016, adresată elevilor de liceu. Scopul competiției este de a promova domeniul spațial către tineri, de a le permite acestora să-și formeze competențe profesionale și de a încuraja viitorii cercetători în acest domeniu.

Competiția se adresează elevilor de liceu cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani la momentul înscrierii. Aceștia se pot înscrie în concurs în echipe mixte de fete și băieți, formate din patru persoane și sub coordonarea unui profesor de științe. Este important de știut că elevii care au mai participat la edițiile anterioare ale competiției se pot înscrie și în acest an, singura condiție fiind ca într-o echipă să fie maxim doi participanți ai competițiilor organizate în anii precedenți.

Echipele de elevi vor învăța în mod practic toate fazele unui proiect de robotică, urmând a se familiariza cu metodologia de cercetare științifică și vor aprofunda cunoștiințe și abilități de construire a unui rover de dimensiuni mici.

Roverul va avea o greutate maximă de 2,5 kg și va fi controlat prin telecomandă.

Data limită pentru înscrierea la competiție este 17 iulie 2016. Cei interesați pot completa un formular de înscriere, care va fi trimis ulterior la adresa de e-mail exo-ro@rosa.ro. Finala concursului va avea loc în perioada 15-17 septembrie, la Vulcanii Noroioși, Buzău.

Mai multe detalii despre competiție se găsesc pe pagina oficială ESERO România.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?