0
(0)

Nu numai că dansau, dar au făcut-o cu atâta entuziasm încât urmele lor au rămas impregnate în sol, ca dovadă a mișcărilor pe care le făcuseră, anunță o echipă de paleontologi de la Universitatea din Denver, Colorado, condusă de la Dr. Martin Lockley.

Până în prezent, acest comportament fusese doar subiectul speculațiilor, speculații bazate pe crestele și penajul colorat al dinozaurilor, toate acestea fiind trăsături similare cu cele ale păsărilor de azi. Conform specialiștilor americani, urmele descoperite recent într-un sit arheologic din vestul statului Colorado  aparțin unor teropode, mai precis dinozauri carnivori bipezi.

Vârsta urmelor a fost calculată la circa 100 de milioane de ani. În opinia lui Lockley, coordonatorul proiectului de cercetare, toate ipotezele privind natura comportamentului care a dus la formarea urmelor, de la marcarea teritoriului și până la căutarea hranei, au fost eliminate. Singura care a rămas în picioare este cea care privește dansurile de împerechere al dinozaurilor.

Cel mai probabil, susțin specialiștii din Colorado, urmele au fost lăsate de Acrocanthosaurus, un dinozaur carnivor care putea atinge 11,5 metri lungime și 6-7 tone greutate.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?