Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a organizat recent, în parteneriat cu Liceul Internațional de Informatică București, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc și partenerul media Radio România Cultural, cu sprijinul Ministerului Cercetării și Inovării, a doua ediție a mesei rotunde JOC ȘI CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ.

Masa rotundă a fost deschisă de directorul adjunct al Liceului Internațional de Informatică, dl. Iusein Ervin, si de coordonatorul Centrului pentru Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor „Alexandru Proca”, dl. Mircea Ignat. Obiectivul principal al mesei rotunde l-a reprezentat evidențierea rolului pe care îl are jocul în cercetarea științifică, vector al creativității și inovării.

Lucrările prezentate au atins aspecte precum: psihologia jocului; jocul și cercetarea științifică; joc, educație și supercivilizații; artele și jocul. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului științific, psihologi, profesori, elevi și, nu în ultimul rând, mass-media.