0
(0)
  • adidas și ISS National Lab au semnat un parteneriat care urmărește inovația produselor destinate sportului, sustenabilitatea și performanța umană
  • Parteneriatul marchează prima testare în spațiu a unei inovații a pantofilor
  • Performanța de zbor a mingilor de fotbal adidas a fost testată în condiții de microgravitaţie pe ISS în octombrie 2019
  • Tehnologia Boost urmează să fie livrată către ISS National Lab printr-o misiune SpaceX, contractată de NASA pentru testare la începutul anului 2020

adidas a anunțat parteneriatul pe termen lung cu Stația Spațială Internațională (ISS) Laboratorul Național al S.U.A. Ce își doresc cei doi coloși este să creeze cadrul pentru noi progrese ale inovației în produse și în performanța sportivilor de pe Pământ.

Etapa inițială a parteneriatului se concentrează pe inovația de produs. Cu sprijinul ISS National Lab și cu tehnologiile dezvoltate de NASA, adidas va deveni primul brand care testează inovația pantofilor sport în condițiile extreme ale spațiului. Tehnologia Boost va fi testată în condiții de gravitație zero – ceea ce ar putea influența performanța și confortul modelelor existente și ar putea accelera inovația noilor produse.

Putem juca deja fotbal în spațiu?

În octombrie, astronauții de pe ISS au primit mingile de fotbal adidas livrate de misiunea SpaceX CRS-18, contractată de NASA la începutul acestui an. Le-au testat apoi într-o serie de experimente menite să extindă înțelegerea caracteristicilor de zbor dincolo de un tunel eolian de pe Pământ. Profunzimea în aerodinamica sferică va permite o mai mare libertate de proiectare a formei și texturii componentelor.

„Colaborarea cu Stația Spațială Internațională Laboratorul Național al S.U.A. – una dintre cele mai avansate instituții din lume – va ajuta adidas să stabilească noi standarde în inovația produselor pentru performanţă. Acest parteneriat nu doar că ne permite să generăm îmbunătățiri ale performanței sportive, dar și să explorăm procese și un design care s-ar putea aplica eforturilor susținute ale adidas în ceea ce privește sustenabilitatea.”

James Carnes, Vicepreședinte al departamentului Brand Strategy în cadrul adidas

adidas se va implica și în regimul de antrenament fizic intens al astronauților, pregătiți să suporte cele mai grele condiții. Rezultatele cercetării ar putea fi aplicate și sportivilor de pe Pământ.

Tehnologia Boost testată în spațiu

Spațiul oferă terenul de testare suprem pentru a maximiza utilizarea și valoarea materialului în condiții extreme și în medii limitate. Cercetările viitoare de pe stația spațială aplicate PROCESULUI DE CREAŢIE PRIN REUTILIZARE al adidas pentru fabricarea sustenabilă ar putea ajuta la evoluția metodelor de creare și recreare durabile aplicabile pe Pământ.

“Condițiile unice din spațiu oferă mediul ideal pentru a descoperi necunoscutul. De exemplu, microgravitaţia este singura condiție în care putem observa experimente specifice, cum ar fi comportamentul unei mingi de fotbal care se  învârte fără a fi întreruptă de fluxul de aer și  de elementele externe care o pot ține pe loc. Deținerea controlului anumitor variabile ne permite să efectuăm teste și să colectăm informații din experimente care nu sunt posibile pe Pământ.”

Christine Kretz, Vicepreședinte al Programului și Parteneriatelor Stației Spațiale Internaționale Laboratorul Național al S.U.A.

adidas va trimite granulele sale Boost și pantofii către ISS National Lab la bordul unei viitoare misiuni SpaceX. Testarea este programată să înceapă cât mai devreme în 2020. Astronauții aflați la bordul stației vor face experimente fără a fi perturbaţi de gravitația Pământului, pentru a descoperi dacă este posibilă producția tălpii Boost cu zone din particule de diferite dimensiuni. Acest aspect, preconizează oamenii de știință, ar optimiza performanța și confortul pantofilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?