0
(0)

Cu atât de multe dispozitive și tehnologii diferite care ar putea folosi energia solară în era modernă, mulți se întreabă „cum se folosește energia solară?” Indiferent dacă alimentează un transport regenerabil sau încarcă un dispozitiv wireless, lista de exemple de energie solară este nesfârșită, lăsând pe mulți proprietari de locuințe să se întrebe cât de departe pot ajunge când decid să folosească panourile solare.

Pentru ce se utilizează energia solară?

Energia solară folosește lumina solară captată pentru a crea energie fotovoltaică (PV) sau energie solară concentrată (CSP). Această conversie de energie permite utilizarea energiei solare pentru a alimenta mașini, lumini, piscine, încălzitoare și gadgeturi.

Nu există nici o îndoială că produsele solare disponibile pe piață sunt din ce în ce mai complexe. O listă minimă cu exemple unde poate fi folosită energia solară:

 • transport solar
 • tehnologie solară
 • iluminare solară
 • încălzire solară
 • panourile solare pe acoperiș
 1. Transportul cu energie solarăo nouă utilizare a energiei fotovoltaice

O practică inovatoare pentru a utiliza eficient soarele este transportul alimentat cu energie fotovoltaică (PV). Căile ferate, metrourile, autobuzele, avioanele, mașinile și chiar drumurile pot fi alimentate cu energie solară, iar tranzitul solar devine o ofertă populară în sectorul energiei regenerabile.

Recent, avioanele cu energie solară Solar Impulse 2 și-au făcut drum în jurul lumii, între timp, autobuzele solare ajută China să-și reducă amprenta de carbon, menținând simultan un tranzit eficient în masă în orașe dens populate, precum Beijing. În cele din urmă, mașinile solare încep să joace un rol în competițiile de curse din întreaga lume, în special în Australia, unde modelul SolarSpirit a obținut o recunoaștere majoră. Cu aceste progrese și multe altele, nu există nicio indoială că energia solară este sectorul de transport în transformare din întreaga lume.

 • Tehnologia solară purtabilă un mod personal de a folosi energia solară

Alimentarea electronicelor de consum a devenit o utilizare obișnuită a energiei solare în lumea de astăzi – încărcătoarele cu energie solară precum Anker’s Powerport pot încărca orice, de la un telefon mobil la o tabletă sau un e-reader. Există chiar și lanterne cu energie solară care pot fi încărcate prin expunerea la soare. Pentru cei curioși cu privire la produsele de top din domeniul tehnologiei solare, consultați această listă de top 10 de utilizări pentru dispozitive solare:

 1. Telefoane mobile
 2. Purtabile
 3. Difuzoare muzicale
 4. Aer condiționat solar
 5. Tablete
 6. Termostate
 7. Uscătoare solare
 8. Radiouri solare cu vizor
 9. Congelatoare/mini-frigidere
 10. Lanterne reîncărcabile
 • Iluminarea solarăun exemplu popular de energie solară

Una dintre cele mai ușoare metode de îmbunătățire a eficienței casei tale este de a adăuga iluminat solar exterior la proprietatea ta. Spre deosebire de luminile exterioare tradiționale, iluminarea solară nu necesită o configurație complicată, deoarece luminile sunt fără fir și valorifică lumina soarelui în timpul zilei pentru a evita nevoia de electricitate alimentată cu rețea noaptea. Deși luminile solare nu sunt încă la fel de comune precum panourile solare, acestea se alătură rapid în gama becurilor LED și termostatelor inteligente pentru casă ca un produs ieftin care poate reduce facturile electrice și poate îmbunătăți eficiența casei tale.

 • Încălzire solarăfolosind PV pentru energie termică

Mulți proprietari nu știu încă faptul că încălzitoarele de apă solare sunt o modalitate eficientă de a încălzi o piscină fără a face investiții mai mari în instalarea panourilor solare. Încălzitoarele solare valorifică lumina soarelui și o transformă în energie termică. Aceste sisteme de încălzire solare pot fi pasive sau active – în timp ce sistemele pasive utilizează circulația naturală, sistemele active folosesc pompe pentru a circula apa și a genera căldură.

 • Acoperișul cu panouri cel mai bun prieten al unui proprietar

Cu atât de multe dispozitive uimitoare disponibile sub soare în 2020, este ușor să treci cu vederea cea mai importantă utilizare a energiei solare – panourile fotovoltaice pe acoperiș. În timp ce energia solară poate fi utilizată pentru a pilota o aeronavă și a încărca o baterie, ea poate fi folosită și pentru a economisi mii de lei în fiecare an, reducându-ți consumul de energie, amprenta de carbon și factura pentru utilități.

Dacă începi să te gândești să utilizezi panourile solare dar încă ai nelămuriri,  găsești consultanță gratuită pe Carpat Energyhttps://carpatenergy.ro

Advertorial redactat și publicat de Brandion.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?