Este cea mai nouă stație de cercetare din Antarctica și a fost deschisă în mod oficial în urmă cu doar o zi (5 feb). Halley aparține cercetătorilor britanici iar construcția sa, dusă la capăt de compania HughBroughtonArhitects, a costat nu mai puțin de 40,6 milioane de dolari.
În ciuda costului piperat, stația de cercetare este o inovație în sine. Proiectată să reziste celor mai dure condiții meteo, ea a fost dotată cu picioare hidraulice, astfel încât să nu rămână împotmolită în stratul de zăpadă care poate crește cu cel puțin un metru în fiecare an. Practic, Halley Vi poate păși prin zăpadă pentru a ieși la suprafață și se poate deplasa, schiind cu ajutorul unor schiuri gigantice, din zonele în care există riscul să apară rupturi în calota de gheață.
Halley VI este dotată cu camere individuale pentru cercetători, cu laboratoare, un spațiu comun în care membrii expedițiilor se pot relaxa și chiar cu lămpi speciale ce simulează răsăritul soarelui în cele 105 zile în care acesta nu apare. Aceeași stație de cercetare antarctică este, așa cum sugerează și numele, cea de a șasea clădire din seria Halley, clădiri ce au fost construite încă din anii 50. În fapt, datele obținute dintr-o stație Halley au indicat în premieră existența uirașei gărui de ozon de deasupra Polului Sud.