0
(0)

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la ediția din 2016 a Space App Camp, un eveniment organizat de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) și găzduit de Agenția Spațială Europeană (ESA), în perioada 12-19 septembrie, la sediul ESA ESRIN, din Frascati, Italia.

Space App Camp se adresează cetățenilor statelor membre ESA, ale celor ce sunt implicate în programul Copernicus Space Component, dar și celor participante la Programul Orizont 2020. România este unul dintre aceste state.

Scopul evenimentului este de a crea aplicații pentru dispozitive mobile, folosind informațiile furnizate de sateliții Programului European de Monitorizare a Mediului, Copernicus.

Participanții pot alege unul dintre domeniile abordate în cadrul programului pentru a realiza astfel de aplicații și este important de știut că ESA acceptă atât înscrieri individuale, cât și înscrieri în echipe, formate din două sau patru persoane. Toți participanții care aplică individual sau în echipe de câte patru vor fi ulterior grupați în echipe de câte patru.

Space App Camp va acoperi următoarele subiecte:

  • Agricultură;
  • Protecția mediului înconjurător;
  • Stil de viață, turism și sănătate;
  • Orașe inteligente;
  • Transport și logistică.

Cei interesați să participe la competiția Space App Camp se pot înscrie completând acest formular până la data de 22 iulie. Regulamentul pentru participarea la competiție poate fi accesat aici.

Concursul va premia un singur proiect, care va fi recompensat cu un premiu în valoare de 2.500 euro. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției.

Agenția Spațială Română (ROSA), este o instituție publică finanțată integral din venituri proprii, funcționȃnd conform Hotărârii Guvernului României nr. 923/20.11.1995 și a actelor ulterioare în sistemul Ministerului Educației și Cercetării Științifice – Autoritatea Națională Pentru Cercetare Științifică și Inovare (A.N.C.S.I.).

ROSA dezvoltă Programul Național Spațial și coordonează implementarea acestuia prin proiecte de cercetare și aplicații spațiale, fiind autorizată să înființeze centre de cercetare și dezvoltare. Totodată, Agenția este organizaţia conducătoare a Programului de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare STAR – Tehnologie Spaţială şi Cercetare Avansată (Space Technology and Advanced Research).

ROSA reprezintă Guvernul României în programe de cooperare internațională, precum cele cu Agenția Spațială Europeană (ESA) sau Organizația Națiunilor Unite (ONU). Agenția desfășoară și propriile proiecte de cercetare științifică și dezvoltare prin ROSA Research Centre. Din 2004 Agenția este condusă de Președinte, Dr. Fizician Marius-Ioan Piso.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?