0
(0)

O echipă de cercetare de la Universitatea Auburn, din SUA, a inventat un nou tip de lentilă de contact purtătoare de „doctorii” ce ar putea înlocui definitiv clasicele picături medicinale administrabile la nivel ocular.

 

Lentilele cu pricina sunt primele dispozitive care livrează doze de medicament în mod uniform și constant pe toată durata purtării lor, o metodă considerată de 100 de ori mai eficientă decât picurarea sporadică a oricărei substanțe medicinale în ochi.

Prin comparație, dacă picăturile pentru ochi se curăță, în general, în aproximativ o jumătate de oră, fiind necesară reaplicarea lor de către pacient de mai multe ori pe parcursul zilei, lentilele – care pot avea sau nu dioptrie – eliberează constant o concentrație de medicament pe o durată ce variază între 24 de ore și 30 de zile.

De aceea, sistemul picăturilor poate conduce la dosaje eronate, eficiență scăzută și un disconfort considerabil la nivelul ochiului, în timp ce lentilele administrează stabil substanțele atât timp cât sunt purtate. Este un progres notabil în termeni de tratare medicală.

Mecanismul nu constă doar în înmuiarea lentilelor în medicament, susțin cercetătorii, ci și în minuscule dispozitive de livrare a substanțelor care eliberează în mod egal produsul farmaceutic în ochi prin implementarea la nivel molecular în structura lentilelor a unei memorii fără a altera celelalte proprietăți ale „protezei”.

Toate acestea se traduc prin tratarea continuă a unor probleme precum inflamațiile oculare și alergiile și, poate cel mai important, previn conjunctivita cauzată nu tocmai rar de purtarea ochelarilor.

Sursa

Foto: Bpw via Wikimedia

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here