0
(0)

La 50 de ani după inventarea pilulelor contraceptive pentru femei, o echipă de specialiști a Institutului de Cercetare Biomedicală din cadrul Centrului Medical UCLA, din Los Angeles a creat un tratament inovator care promite să le ofere bărbaților sterilitate temporară controlată printr-o combinație de geluri care se aplică la nivelul pielii organului reproducător masculin.

 

Tehnica obținerii amestecului constă din combinarea hormonului viril testosteron cu un nou progesteron de sinteză numit nestoron, ce reduce dramatic producția de spermă. În cadrul experimentelor, circa 89% dintre subiecții bărbați care au folosit combinația de hormoni au prezentat niveluri foarte reduse de „sămânță”.

Spre deosebire de alte forme de progesteron, nestoronul are avantajul de a nu prezenta activitate adroginică de natură să provoace efecte secundare precum acnee și modificări ale colosterolului bun și rău. De asemenea, deosebit de alte forme de contracepție masculină, gelul cu pricina este foarte ușor de administrat și mult mai puțin invaziv.

Cifrele rezultate în urma experimentelor sunt foarte încurajatoare, dar departe de perfecțiune și de a reflecta eficacitatea pilulelor contraceptive pentru femei – cele care urmează astfel de tratamente manifestă o rată a dezvoltării unei sarcini de numai 0,3% pe an. În mod evident, gelul contraceptiv masculin necesită îmbunătățiri suplimentare înainte de a apărea pe piață, mai ales că în cazul a 10% dintre subiecții testatți el nu a inhibat foarte eficient producția de spermă.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here