0
(0)

O echipă de cercetători de la Universitatea Wisconsin din Madison, Statele Unite, a pus la punct un sistem prin care poate fi „capturată” energia din repirația umană. Ar putea servi la monitorizarea nivelului de glucoză din sângele diabeticilor sau la alimentarea pacemakerelor.

 

Articolul recent publicat în revista Energy and Environmental Science marchează o nouă etapă în explorarea formelor de energie disponibile în natură. Bazat pe piezoelectricitate, sistemul dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison utilizează o micro-curea de plastic care, sub acțiunea unor curenți de aer foarte ușori, precum respirația umană, produce o sarcină electrică suficientă pentru acționarea unor aparate de dimensiuni mici.

Ceea ce curelușa din poliviniliden fluorură (PVDF) reușește să facă, a explicat șeful echipei de cercetători, Xudong Wang, este să captureze energia mecanică din sisteme biologice. Obiectivul? Dezvoltarea unor aparaturi biomedicale care ar putea servi la monitorizarea glucozei din sângele diabeticilor sau menținerea sarcinii pacemakerelor, astfel încât să nu mai fie necesară înlocuirea periodică a acestora.
Sursa: Corriere della Sera

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here