0
(0)

Mai țineți minte pantofii Nike Air Mag ai lui Marty McFly din celebrul Back to the Future din 1989? Cei care odată încălțați își strângeau automat șireturile? Anul trecut, în octombrie, Michael J. Fox a primit o replică a perechii de Air Mags care funcționau ca atare.

Nike-Air-Mag
Pantofii Nike Air Mag care apar in filmul Back to the Future din 1989.

În filmul din ’89, cadrul în care se strângeau șireturile, era un truc cinematografic destul de grosolan. În timp ce Marty se încălța, sub podea, niște indivizi trăgeau pur și simplu de șireturi, iar sunetul SF de motorașe a fost aplicat ulterior.

Nike-HyperAdapt-13Ei bine, Nike a reușit, în sfârșit, să aducă tehnologia pentru publicul larg, iar aceasta poartă numele de HyperAdapt 1.0. Șireturile pantofilor de sport se strâng cu ajutorul unor motorașe, iar tensiunea se reglează cu ajutorul a două butoane + și -. Cei de la Nike spun că după un timp, sistemul „învață” care este tensiunea optimă preferată și după ce îi încalți strânge automat șireturile cum trebuie.

Nike-HyperAdapt-14Cei de la Nike au specificat că pe viitor se gândesc la un mod de a varia tensiunea în funcție de activitatea sportivă, de nevoile sportivului în timp real.

Din păcate, pantofii HyperAdapt 1.0 vor fi disponibili doar pentru membri Nike+ începând din perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului în trei culori.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?