Revista Știință & Tehnică nr. 58, iulie-august 2016

0
(0)

Din 25 iulie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă vara aceasta cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția dublă cu numărul 58 / 2016.

Acest număr al Revistei Știință & Tehnică își propune să forțeze limitele pragmatismului științific, așa încât abordează diverse subiecte pe care mulți cercetători le consideră la limita acceptabilului – ceea ce, recunoaștem, le poate da apă la moară fanilor pseudo-științei…

Ne-am permis să întredeschidem un „sertar cu mistere”, datorită unor nume din cercetarea românească, oameni de valoare cu idei neconvenționale, care ating subiecte inedite: de la răpirile OZN, între scepticismul pozitiv și demistificare, până la valorificarea energiilor cinetice moleculare, pilele Karpen sau mașina turing epigenetică. Alexandru Mironov prefațează acest scurt dosar în stilul caracteristic, referindu-se la „zăcămintele intelectuale” pe care ar trebui să le valorifice societatea noastră.

stiinta-tehnica-58-1

Știință & Tehnică nr. 58, iulie-august 2016 – sumar

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Dispozitivele revoluționare de pe Kickstarter și IndieGogo – selecția redacției S&T.

INTERVIU CU JAMYE HYNEMAN. Unul dintre cei doi showmani-ingineri ai celui mai exploziv show de știință de pe Discovery Channel, „Mythbusters”, într-un interviu spumos, odată cu ultimul sezon.

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ. S&T în vizită la Google Research Europe, unde cunoscuta companie a anunțat închegarea și în Europa a unui grup de cercetare dedicat fenomenului „Machine Learning”.

ISTORIE. Cine a fost John Ray? Părintele științelor moderne.

ECOLOGIE. În ce a constat scandalul „Climategate” și care au fost urmările sale pentru umanitate.

SPAȚIU. Ce scenarii spațiale abandonate au avut pe listă cele mai importante națiuni din cursa pentru cucerirea cosmosului.

ASTRONOMIE. Scurt ghid pentru cei care sunt pasionați de stele – unde în România puteți vizita observatoare astronomice sau planetarii.

PROZĂ SF. Alexandru Lamba ne propune nuvela „Cei credincioși”.

FIZICĂ. ELI-NP, a doua parte a interviului cu Alexandru Boianu, Senior Laser Engineer.

ASTROFIZICĂ. Semnale radio ciudate din spațiu, care nu și-au putut găsi până acum vreo explicație clară, ci doar au născut un număr de ipoteze.

CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Cele mai performate institute de cercetare-dezvoltare din România.

RECOMANDĂRILE S&T. Atlantykron / Teste / SF / Experiment / Cărți

SERTARUL CU MISTERE. De la pila Karpen și internetul biologic până la răpirile OZN.

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare spre mijlocul lunii septembrie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 120 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?