Din 14 mai, la toate punctele de difuzare a presei este disponibil numărul 46 al revistei Știință&Tehnică!
În ediția de mai a revistei noastre, analizăm una dintre cele mai controversate tehnologii imortaliste, vă prezentăm un astro-reportaj inedit despre vânarea eclipsei totale de Soare, povestim despre multe tehnologii și prototipuri care ne vor schimba lumea și aducem în prim-plan… apa: substanța despre care credem că știm totul, dar – în fapt – nu cunoaștem mai nimic! Plus multe alte science-surprize pe care vă invităm să le savurați!
Din sumar
DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.
PROTOTIPURI. Inginerii de astăzi pun bazele lumii de mâine cu ajutorul unor dispozitive inteligente și ingenioase.
ECO LIVING. Să trăiești eco înseamnă să trăiești smart. Descoperă o nouă supercasă verde!
ASTRONOMIE. Astronomul S&T Cătălin Beldea a participat la o aero-expediție selectă pentru vânarea eclipsei totale de Soare din martie 2015.
LABORATOARE EUROPENE. Cea mai mare mașinărie pusă în slujba științei scrutează din nou marile mistere ale Universului.
EVENIMENT. Ce am învățat de la cel mai spectaculos eveniment care ține de domeniul explorării spațiale al acestui început de an?
DOSAR. Visurile imortaliste ale omenirii capătă un nou suflu dat de o tehnică medicală complexă și controversată: transplantul de cap!
FILOSOFIE. Cât de mult ne influențează hazardul viața cotidiană?
SPAȚIU. Serialul S&T „Asaltul Selenar” a ajuns la ultimul episod. Ce ne mai așteaptă pe Lună?
AUTOMOBILISM. Industria auto se transformă și se dezvoltă spectaculos: cu ce vor fi înzestrate eco-mașinile viitorului?
GENETICĂ. Genomul ornitorincului ne oferă o fascinantă radiografie a evoluționismului!
CHIMIE. Credem că știm totul despre ea, dar în fapt ne este total necunoscută. Stranie, apa…
FIZICĂ. Care sunt supertehnologiile ELI-NP care vor înzestra laserul ce se construiește la Măgurele?
ISTORIE. Cum ar fi dacă ne-am transforma în protoni și am întreprinde o călătorie printr-un laser?
CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Lumea științei și tehnologiei din România este puternic ancorată la cercetarea mondială prin intermediul a trei institute naționale de cercetare-dezvoltare cu performanțe mondiale.
RECOMANDĂRI. Film / Teste / Experiment / Carte
Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare în prima săptămână a lunii iunie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!
Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 100 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 13 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!