0
(0)

Începând cu 13 august, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 17 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

Care sunt consecințele majore pentru lumea științifică ale descoperirii bosonului Higgs, ce riscuri și oportunități prezintă exploatarea gazelor de șist, cine l-a omorât pe Otzi, cum funcționează și la ce ne folosește cloud computing-ul sau care este povestea marelui secund – Gherman Titov? – află răspunsul la toate aceste întrebări din ediția de august a revistei ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ!

Dosarul ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ este închinat celei mai fierbinți descoperiri ștințifice a momentului: particula exotică identificată de cercetătorii CERN la 125 GeV – avem de-a face sau nu cu bosonul Higgs, s-a încheiat vânătoarea regală? se întreabă fizicianul Andrei Dorobanțu. Dosarul S&T prezintă cu lux de amănunte întreaga poveste a descoperirii evazivului boson – care a declanșat în lumea științifică Higgsteria! – și, de asemenea, explică pe înțelesul tuturor de ce este bosonul Higgs atât de important – ce înseamnă practic descoperirea acestuia și care vor fi consecințele practice, peste ani de zile, ale Câmpului Higgs. Iar aici știința se îmbină încă o dată cu SF-ul pentru că, spune profesorul Doronațu, „comutând câmpul Higgs, o persoană poată fi transformată în energie și astfel transportată într-un alt loc. Legat de acest subiect, S&T de august vă prezintă în exlusivitate pentru România un interviu cu directorul CERN, Rolf-Dieter Heuer.

În ediția de august a revistei, Cristian Român face o amplă investigație asupra controversatului subiect al gazelor de șist, în cadrul reportajului A fi sau a nu fi – gazele de șist. Aflăm exact care este tehnologia de extracție a acestora și ce riscuri comportă, alături de o bine documentată istorie a studiilor și reglementărilor internaționale care privest acest subiect. Astronomul S&T, Cătălin Beldea, ne invită să descoperim conjuncțiile în cadrul unui fotoreportaj care conține astrofotografii spectaculoase, marca S&T, ale conjuncției dintre Venus și Lună sau a ocultației planetei Jupiter de către satelitul Pământului.

De asemenea, noul S&T vă prezintă o palpitantă poveste polițistă legată de una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie – aceea a celei mai vechi și mai bine conservate mumii pe cale naturală din Europa: Otzi; profesorul Alexandru Mironov ne prezintă o sumedie de soluții prin care putem securiza viitorul Carpaților – atât ecologic, cât și economic -, toate imaginate de unul dintre cei mai aprigi apărători ai munților noștri, prof. dr. Radu Rey; nu în ultimul rând, aflăm din S&T care este adevăratul potențial al capacității de concentrare a minții umane și diverse căi prin care-l putem atinge.

 

Rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,8 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here