0
(0)

NAO este unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi, fiind folosit în numeroase școli britanice din Europa pentru facilitarea procesului de predare și pentru creșterea interesului elevilor față de informatică și robotică într-un mod distractiv și interactiv.

Tocmai din acest motiv Transylvania College a organizat o serie de sesiuni demonstrative la care au participat peste 350 elevi atât din cadrul școlii, cât și din alte instituții de învățământ. Aceștia au avut șansa de a vedea ce înseamnă programarea sarcinilor unui robot, cum poate fi acesta util în societate și ce oportunități de carieră există în acest domeniu.

„În ultimii ani, am remarcat un interes din ce în ce mai mare pentru robotică, atât la nivelul sistemului educațional, cât și la nivel de consumatori care integrează roboții în activitățile cotidiene. De aceea, considerăm că este important ca elevii să aibă permanent acces la cele mai noi surse de tehnologie care îi pot inspira în alegerea unei cariere de succes. Mai mult, dorim să le prezentăm această opțiune de carieră părinților ca fiind accesibilă și fiicelor lor, nu doar băieților”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Robotica ocupă deja un rol important în cadrul instituției clujene, elevii beneficiind de un laborator specializat, inaugurat în urma unei investiții de 20.000 euro. De asemenea, anual, pentru toți cei interesați de aprofundarea acestui subiect, reprezentanții Transylvania College organizează RoboCamp, o tabără de vară special dedicată tehnicilor de programare pentru roboți și jocuri video.

Cum intervine NAO în procesul de predare

nao-robotica-stiinta-tehnica-2Pentru a le prezenta elevilor de gimnaziu oportunitățile pe care le aduce robotica, reprezentanții Transylvania College au invitat-o pe Alexandra Șugurel, o româncă stabilită în SUA și inginier în domeniul roboticii în cadrul companiei care l-a proiectat pe NAO.

Alexandra este, de asemenea, și membru co-fondator al unei organizații care explorează beneficiile tehnologiei în folosul copiilor cu autism. În acest sens, roboțelul NAO a ajutat copiii în realizarea unei comunicări funcționale, dezvoltarea abilităților de viață independentă și îmbogățirea cunoștințelor cognitive.

Experiența de până acum a demonstrat că roboți precum NAO îi inspiră pe copii să participe la cât mai multe cursuri, întrucât întregul proces de programare este unul interactiv și, totodată, distractiv pentru ei. De altfel, la nivel social, experiența de proiectare a unui robot le oferă copiilor o încredere mai mare în propriile forțe și le dezvoltă abilitățile de logică, de soluționare a problemelor, precum și creativitatea.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?