0
(0)

Conform Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), volumul de hidrofluorocarburi (HFC) introdus prin contrabandă în UE în ultimii ani, este echivalentul emisiilor anuale a 3,5 milioane de autoturisme.

În luna iulie 2020, 76 milioane de tone de substanţe chimice dăunătoare, utilizate în industria frigorifică, au fost oprite de autoritățile române înainte să ajungă în Europa.

În topul țărilor europene care au înregistrat importuri crescute de gaze refrigerante cu efect de seră, România ocupă locul al patrulea, după Austria, Letonia și Malta.

HFC au fost dezvoltate pentru a înlocui clorofluorocarburile (CFC), care au fost interzise în urmă cu patru decenii în temeiul Protocolului de la Montreal, după ce au provocat o gaură în stratul de ozon. În schimb, gazele refrigerante HFC nu sunt inflamabile sau toxice, nu epuizează ozonul, sunt eficiente din punct de vedere energetic și au o gamă de proprietăți termodinamice. Dezavantajul lor este că grăbesc procesul de încălzire globală. Astfel, în 2016, peste 170 de țări au fost de acord să le elimine treptat, înlocuindu-le cu agenți frigorifici naturali, cu efect de seră mult mai mic.

Scopul acordului din 2016 este să facă tranziția de la o scădere de 55% în 2021, la 79% în 2030.

(sursa: comunicat de presă Tudor Communication)

Gazele refrigerante au efect de sera

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?