Cu puțin timp în urmă, Știință & Tehnică făcea o trecere în revistă preliminară a celor mai așteptate filme cu super eroi din 2016 și cam care sunt așteptările noastre de la aceste filme. Ei bine, iată că britanicii de la Carwow vin cu o idee hilară: ce mașini actuale li s-ar potrivi super-eroilor pe care urmează să îi admirăm în acest an?

1Superman – Bugatti Chiron

Bugatti Chiron este cea mai cunoscută mașină supersport din lumea auto (are 1.500 CP, costă 2,4 milioane și vor fi fabriate doar 500 de exemplare). Deci e destul de logică asocierea cu cel mai popular erou de benzi desenate și filme, Superman. Oare se va găsi vreun milionar excentric să-și comande mașina în culorile eroului, ca în imagine?

2Batman – BMW M2

Batman are un Batmobil senzațional, dar probabil nu l-ar deranja să aibă un astfel de BMW M2 ca mașină de rezervă. O mică bombă compactă, M2-ul bavarezilor este cel mai mic membru al familiei sportive BMW M, oferind senzații racing și, mai ales, o agilitate ieșită din comun – o caracteristică importantă pe care se bazează din plin și „Dark Knight”.

3Spiderman – Ferrari 488 Spider

O potrivire perfectă între denumirile a două dintre personajele cele mai apreciate în lumea super-eroilor, respectiv cea auto. Pe de o parte, Omul Păianjen care salvează pe toată lumea (deși atât de multă lume are arahnofobie…). De cealaltă parte, cel mai mic Ferrari decapotabil, care face din oricine îl conduce o adevărată vedetă.

4Wolverine – Audi R8

Cel mai apreciat și invidiat membru al echipei de mutanți X-Men rămâne Wolverine. Ghearele teribile, costumul galben-albastru și inconfundabilii perciuni sunt foarte bine evidențiate în cazul acestui Audi R8, o mașină sport care, pe nesimțite, a devenit una dintre cele mai apreciate de către fani.

5Iron Man – Chevrolet Corvette Z06

Singura trăsătură de super-erou a lui Tony Stark este genialitatea sa în materie de tehnologie. Așa încât adevăratul erou este costumul pe care l-a creat și care îl transformă în teribilul Iron Man. Și, pentru că vorbim de un adevărat simbol al forței americane, lui Iron Man îi vine ca o mănușă celebrul simbol pe patru roți de peste ocean, Chevrolet Corvette – o mașină care, din punct de vedere tehnologic, aproape că rivalizează cu Ferrari.

6Captain America – Ford Mustang GT350R

Un alt simbol al Americii, dar de data asta în materie de mușchi, este Captain America, justițiarul devenit un super-erou pozitiv în urma unui experiement al US Army. Evident, mușchi la mușchi trage, deci Captain Ameria merită o mașină pe măsură: cel mai cunoscut și iubit muscle-car american, Ford Mustang. De apreciat poziția onorifică pe care autorul a găsit-o pentru celebrul scut…

7Hulk – Mercedes G63 AMG 6×6

The Hulk, bestia verde indestructibilă în care se transformă doctorul Bruce Banner (hmm, Bruce îl cheamă și pe Batman când nu poartă costumul…), a devenit un membru de bază al echipei Avengers, remarcându-se fără probleme prin gabaritul său impresionant. Lucru care se poate spune și despre mastodontul G-Class cu șase roți, prin care Mercedes a vrut să demonstreze că poate duce lucrurile la extrem. Exact ca-n filme!

8Deadpool – Ford Mondeo

Da, știm pare cel puțin surprinzătoare această asociere cu o mașină dedicată familiștilor sau corporatiștilor… Dar, să fim serioși, nici Deadpool nu e un super-erou convențional, ci unul extrem de surprinzător. Ford Mondeo e departe de a fi un supercar, dar stă foarte bine la capitolul spirit practic. La câte victime lasă Deadpool în urmă, portnagajul încăpător este exact caracteristica potrivită, nu-i așa?

9Wonder Woman – Lamborghini Huracan

Nu putem spune despre Lamborghini Huracan că ar fi o „mașină de femei”. Dar nici Wonder Woman, recent apărută în „Batman v Superman: Dawn of Justice”, nu e o femeie obișnuită. Deci asocierea dintre sportiva 4×4 cu 600 CP și cea mai puternică amazoană din lumea super-eroilor ni se pare foarte potrivită.

10Aquaman – Toyota Mirai

Un nou personaj din lumea DC Comics ajunge pe ecrane: Aquaman, omul care poate trăi în apă (H2O). De ce asocierea cu Toyota Mirai? Pentru că e prima mașină de serie mare concepută în jurul ideii de propulsie fuel cell pe hidrogen. Hidrogen care poate proveni din disocierea apei. Și care e prietenul planetei, deoarece nu poluează. V-ați prins?