0
(0)

Avem o mulțime de vehicule pentru transportul personal. Unele au pedale, altele motor electric, iar mai nou le au pe amândouă. Totuși, n-am văzut niciodată o bicicletă cu…velă. Se numește CycleWing și este opera unor americani inventivi din Florida.

CycleWing este un sistem care se poate monta pe orice bicicletă și care o transformă într-un vehicul propulsat de vânt. Bineînțeles că nu vei putea folosi vela în oraș (cel puțin nu la o oră de vârf), dar dacă faci naveta între orașe și simți că bate vântul din spate, te dai jos și în doar câteva minute extinzi vela foarte simplu.

Pe ghidon se află un dispozitiv care îți arată unghiul la care este rotită vela, iar pe mânere există butoane de orientare a acesteia cu ajutorul unui motoraș electric. Atenție! O proastă manevrare a velei te poate arunca în șanț sau, și mai rău, pe carosabilul circulat de automobile așa că nu ar strica o perioadă de acomodare pe un teren mai puțin periculos.

Americanii au cerut finanțare pe site-ul Kickstarter.com, dar deocamdată nu au avut prea mult succes, semn că ideea este încă mult prea…„revoluționară” pentru omul de rând. Sau o fi din cauza prețului de 500$ al sistemului?

Așteptăm cu interes bicicleta deltaplan sau bicicleta rachetă. Cum? Există deja?

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?