Primăria Sectorului 3 si Centrul Cultural Casa Artelor vă invită să sărbătorim pe 30 si 31 august „Ziua Limbii Române”, ediția a IV-a, în „Amfiteatrul cu Cărți” din Curtea Mică a Casei Artelor Sector 3.

Publicul este așteptat în cele două zile pe Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, între orele 11:00–21:00, la Târgul de carte românească cu vânzare și în spațiul amenajat pentru  relaxare și lectură. Începând cu orele 11:00 copiii sunt invitați să participe la Atelierul de citit povești, iar de la orele 16:00 la Atelierul de colaj, unde se vor distra și vor învăța lucruri noi despre limba romană si scriitorii români clasici si moderni. De asemenea, bunicii, părinții și copiii sunt așteptați să se înscrie la Concursul de recitat poezii românești, dotat cu premii în cărți, concurs ce va avea loc între orele 17:00–18:00 în ambele zile de eveniment.

În seara zilei de 30 august, începând cu orele 18:00 publicul este așteptat la o Prezentare de carte de știință românească, cu binecunoscutul scriitor si jurnalist Alexandru Mironov, iar de la orele 19:00 va avea loc recitalul de poezie românească si muzică clasică Pianul cu poeme, susținut de actrița Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupașcu.

Pe 31 august, începând cu orele 18:00, spectatorii sunt invitați la Prezentarea de carte istorică românească, cu participarea scriitorului și istoricului Adrian Cioroianu, iar, la orele 19:00, seara va continua cu recitalul de muzică românească interbelică De dor, de bucurie și de dragoste, susținut de Jezebel și Alexandru Burcă (pian).

Casa Artelor este una dintre primele instituții din țară care a marcat „Ziua Limbii Române”, un eveniment foarte important pentru spiritul, cultura și istoria noastra, a tuturor românilor.
Va așteptăm cu drag la Casa Artelor să sărbatorim împreună, pentru al patrulea an consecutiv, „Ziua Limbii Române”!

Intrarea este liberă.

Evenimentul este realizat de Centrul Cultural Casa Artelor și finanțat de Primăria și Consiliul Local al Sectorului 3.
Concept eveniment – Alice Barb
Coordonator – Masha Țoropoc și echipa Casei Artelor
Parteneri : Editura Tracus Arte, Editura Curtea Veche, Revista Știință & Tehnică, B1 TV, Ziarul Ring, Voluntarul de Serviciu, Yoyo.

ziua-limbii-romane---stiinta-tehnica-2