0
(0)

Cine a accesat astăzi, 30 mai, pagina motorului de căutare Google, a putut observa logo-ul modificat în cinstea celui care a creat ouăle Fabergé, bijutierul rus Peter Carl Fabergé (Karl Gustavovici Fabergé), născut, potrivit calendarului nou, la 30 mai 1846 (18 mai conform calendarului pe stil vechi) în capitala Rusiei ţariste, Sankt Petersburg.

 

\"(w540)

Karl Gustavovici  s-a născut într-o familie de bijutieri şi a preluat afacerea tatălui său, după moartea acestuia. În urma revoluţiei bolşevice din 1917, afacerea familiei Fabergé a fost naţionalizată, astfel că bijutierul Casei Imperiale Romanov a fugit în Elveţia. Acolo a decedat trei ani mai târziu, în data de 20 septembrie 1920, la vârsta de 74 de ani.

\"(w540)

Celebrele ouă care îi poartă numele au apărut după ce în 1885 ţarul Alexandru al III-lea i-a cerut lui Fabergé să creeze o bijuterie în formă de ou pentru a o dărui ţarinei Maria Fedorovna, cu ocazia Paştelui. Ulterior, au mai fost create încă 61 de ouă din metale şi pietre preţioase, din totalul de 62, numai 57 existând încă.

\"(w540)

 

 

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here