0
(0)

(ADV) Una dintre primele fabrici care a produs cămăși pentru bărbați și bluze de damă în România încă își păstrează tradiția croitoriei de calitate, dar o combină astăzi cu materiale inovatoare și cu o abilitate de a adapta business-ul la condițiile mereu schimbătoare ale pieței.

Târnava Sighișoara sau ‘1949 Tarnava’, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, a pornit ca o cooperativă mesteșugărească în 1949. Și-a schimbat statutul o dată cu vremurile, devenind societate comercială de stat, iar din 1996, o companie privată având capital exclusiv românesc.

Ce nu a schimbat, de-a lungul deceniilor, a fost convingerea că detaliile fac diferența. Tiparele, știința cu care se aleg țesăturile, cusăturile care nu trebuie să incomodeze, sunt rezultatul unei experiențe de 7 decenii.

De aceea, astăzi, 1949 Tarnava asigură producția pentru mărci internaționale de referință: MaxMara, Maison Labiche, MX, Lords and Fools, Etudes, Wappen etc. Printre  clienți se mai numără poliția germană, jandarmeria italiană și română, licee și scoli naționale, vama belgiană și armata austriacă.

Devansând țări cu tradiție în domeniul confecțiilor, în anul 2000 Târnava a obținut medalia de platină la Târgul Mondial al Confecțiilor de la Geneva, iar în anul 2004 compania a fost medaliată cu aur la Madrid.

Tehnologia Târnava Sighișoara

De la confecționarea detaliilor, la transportul semifabricatelor în cadrul liniilor de prelucrare și montajul și finisajele produselor, toate operațiunile se realizează în propriile ateliere de producție. Societatea oferă construcție și gradare de tipare, broderie, organizarea printărilor și spălărilor, transportul, construcția de mostre și prototipuri. Se mândresc cu faptul că realizează și produse „sur mesure”, adică la comandă (cămăși și bluze), cu tipare create după dimensiunile clientului sau după un model primit.

Din 2002, Târnava produce cămăși, bluze, rochii, fuste, uniforme și salopete pentru industria IT. Aceste salopete sunt cusute cu ață de carbon și realizate dintr-o țesătură specială, care respinge preluarea fibrelor străine.

Din primăvara anului trecut, a început și producția de articole de unică folosință sau impermeabile (combinezoane, halate, măști, botoșei etc.) Pentru producția de combinezoane impermeabile s-a obținut avizarea MAPN în mai 2020.

COLECȚIA CAPSULĂ, creată pentru a marca aniversarea a 70 de ani de Târnava Sighișoara, a fost lansată în luna decembrie 2018, în onoarea Centenarului Marii Uniri, ca semn de respect față de spiritul românesc și față de tradiții.

COLECȚIA TOAMNĂ–IARNĂ 20202021 a introdus în portofoliu articole noi. Colectia destinată domnilor e dominată de cămășile imprimate, iar cea destinată doamnelor, de bluze albe în diferite modele. Bluzele pentru femei, care au broderii cu fir lurex pe platcă, etalează mesaje pozitive și de încurajare, atât de necesare în această perioadă.

COLECȚIA DE PRIMĂVARĂ-VARĂ a fost creată în colaborare cu Rinad Muti, absolventă a Institutului de Modă din Milano. Ca o noutate absolută în România, tot atunci au lansat cămășile dintr-un bumbac tratat special pentru a respinge mirosuri și pete.

Pentru prima dată în 70 de ani, din ateliere Târnavei au ieșit produse de „lounge” – de stat acasă, dar cu stil! Bluzele sunt lucrate din tricot cu fir lurex sau chiar cu paiete, pentru doamnele care petrec mai mult timp acasă și vor sa se simtă comfortabil în ținutele lor, dar care vor totuși să poarte ceva mai deosebit – și nu un banal trening!

Colecțiile 1949 Târnava pot fi urmărite pe Facebook ( 1949 Tarnava), pe Instagram  (1949tarnava), și pot fi  achiziționate online sau din magazinele proprii:

Online: www.tarnava.ro

Sighișoara: Strada Mihai Eminescu nr. 69

Brașov: Strada Saturn nr. 32

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?