0
(0)

BlueSeed este un concept de vas-insulă plutitor ce are scopul de a găzdui firme tinere producătoare de tehnologii, cu tot cu angajații acestora, la numai 30 de minute de coasta nordică a Californiei.

 

Fondatorii proiectului, între care se numără și un fost inginer de software de la Yahoo, plănuiesc să deschidă spre găzduire vasul în al treilea sfert al anului fiscal 2013. Deoarece nava se va afla la aproximativ 20 de kilometri în afara Californiei, deci în apele internationale, accesul la bord nu va necesita viză; acest lucru îi determină pe inițiatori să spere în atragerea de antreprenori din toată lumea.

Potrivit unui sondaj marca BlueSeed, 133 de companii tinere doresc deja să fie părtașe la experiența antreprenorială maritimă. Douăzeci de procente dintre acestea provin din SUA, urmate de India cu 10% și de Australia cu 6%. Proprietarii a 35% dintre cele 133 de firme susțin că ar fi deja pregătiți să-și mute afacerile pe vas, dacă acesta ar fi finalizat și lansat la apă.

De asemenea, majoritatea companiilor ar fi pregătite să se mute în următoarele șase luni. În medie, fiecare firmă și-ar trimite circa patru oameni pe vasul-campus pentru a pune bazele afacerii.

Cea mai mare tentație pare să fie nu atât faptul că nu este necesară viza pentru a trăi și a lucra pe BlueSeed, cât „spațiul optim pentru dezvoltarea tehnologică și pentru companiile la început de drum”. Al doilea element critic pentru antreprenori este proximitatea față de Silicon Valley.

Chiria pentru un loc pe vas este de circa 1.600 de dolari pe lună. Prețul include atât spațiu locativ cât și pentru birouri, dar variază între 1.200 de dolari pentru o cabină împărțită cu altcineva și 3.000 de dolari pentru o cabină single în condiții superioare. Feriboturi îi vor transporta pe antreprenori de pe vas în Silicon Valley zilnic, iar BlueSeed susține că îi va ajuta pe cei din afara SUA să pătrundă în acel spațiu.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here