0
(0)

Compania 3M România a lansat campania PR3MIAZĂ INOVAȚIA prin care inventatorii români sunt suținuți, premiați și popularizați.

 

Anual, sute de inventatori români participă la saloanele de inventică de pe întreg globul. Se întorc acasă copleșiți de diplome, medalii și recunoaștere internațională. Îi primim cu brațele deschise, știm ce înseamnă efortul lor, dar totuși nu găsim timp și mijloace să le oferim mediul fertil de care au nevoie pentru a transforma aceste invenții în revoluții tehnologice, în afaceri de succes sau povești pentru viitor.

Pentru prima dată, o companie privată ale cărei origini și dezvoltări se bazează în totalitate pe inovație și invenții – 3M România, se implică în efortul de susținere și promovare a inventatorilor români. Inovația continuă este esența 3M. Puțină lume știe că inovațiile 3M, de-a lungul a peste 100 de ani, au contribuit la succesul multor afaceri, au sporit confortul în căminele noastre si au îmbunătățit viața a milioane de oameni din întreaga lume.

Pe 10 aprilie a fost lansată campania națională PR3MIAZĂ INOVAȚIA, un demers unic de mediatizare, promovare și sprijin acordat inventicii românești. Suntem în fața unui efort de anvergură care presupune implicarea tuturor actorilor și vectorilor sociali care dezvoltă și susțin inventica românească: studenți, profesori, mediu academic, cercetători, mass media, autorități, mediul de afaceri.

PR3MIAZĂ INOVAȚIA începe prin lansarea unei “wikinnovation”: o enciclopedie online de prezentare, promovare și studiere a celor mai importanți inventatori români contemporani. De altfel, acest portal enciclopedic va fi platforma principală de comunicare în campania noastră. Utilizatorii vor putea să “scrie istorie” în timp real, votându-i pe inventatori, scriindu-le mesaje, studiindu-le munca.

„În 2012, Romania a înregistrat doar câteva sute de invenții. Ca să vă faceți o idee comparativă, numai compania noastră înregistrează, la nivel global, peste 43.000 de brevete acordate sau în curs. Vrem să încurajăm spiritul inovativ din România. Trebuie să recunoaștem meritele acestor oameni. Poate că nimeni nu știe mai bine decât noi cât de importantă e cercetarea. Anual, 3M îi premiază pe cei mai buni oameni de știință din companie, deci avem tradiție în acest domeniu încă din 1921.

Anul acesta, 3M România împlinește 15 de ani de activitate – 45 milioane de euro cifră de afaceri cu 120 de angajați. Încercam să dezvoltăm activitatea de producție și estimăm că în următorii 5 ani, dacă lucrurile merg bine, vom pune bazele unui centru de cercetare în România. Până atunci însă, ar trebui să promovăm cu toții acest proiect, pentru că este vorba de viitorul nostru și de faptul că ne dorim o Românie mai bună” – a declarat Cătălin Velescu, director general al 3M România.


Alexandru Mironov, senior editor Știință&Tehnică și ambasadorul campaniei PR3MIAZĂ INOVAȚIA, a spus: „Această campanie este ea însăși o inovație, una socială. Avem școală bună, avem sol bun, avem cu ce ieși în fața. Totuși, suntem pe unul dintre ultimele locuri cu brevete depuse, și asta din cauza sărăciei. Trebuie să apară “angel investors” – personal, îi aștept pe acei oameni de afaceri zeloși care vor să obțină tot ce e mai bun de la acești inventatori, dar să transforme totul într-o afacere din care să câștige și cercetarea. Lumea se mișcă incredibil de rapid, iar noi stăm și nu știm ce să facem cu românii care se adaptează acestei viteze.

Avem atât de mulți inventatori care ar trebui luați în seamă. La laboratorul CERN din Geneva lucrează 102 de fizicieni români din totalul de 3000. Știți și dumneavoastră multe asemenea exemple. Important e să începem și noi să pariem serios pe inovație și, chiar dacă mai și pierdem, vom ieși câștigați, per ansamblu”.

PR3MIAZĂ INOVAȚIA este un proiect fără precedent prin amploarea și implicațiile sale. Inventica și inventatorii români trebuie să fie cunoscuți marelui public. Valorile care susțin știința și cercetarea românească au nevoie de mai multă promovare și de mai mult suport financiar. În acest sens, în noiembrie 2013 vom organiza evenimentul “Premiile Inovației Românești”, o gală de excepție la care vor participa toți cei care cred în acest proiect, de la inventatorii înșiși, până la autorități, oameni de afaceri, reprezentanți ai presei, profesori și studenți.

Până la această gală, vor exista câteva evenimente locale desfășurate în universități prestigioase din Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și București, alese pentru istoria și tradiția lor în cercetare. Evenimentele au un caracter itinerant, prezentând deopotrivă invenții românești și internaționale, inventatori locali, odată cu tehnologiile 3M care ne îmbunătățesc în fiecare zi viața, de la banalele produse de bucătărie până la invenții revoluționare din sănătate, industria auto, energie sau siguranța traficului.

Pe toată perioada campaniei vă vom ține conectați la rezultatele și evenimentele ei. Veți primi informații complete despre rezultatele inventatorilor români în străinătate, dar și despre felul în care sunt primiți în marea “comunitate” a publicului românesc.

PR3MIAZĂ INOVAȚIA este o campanie cu profunde semnificații morale și sociale, într-o Românie care se luptă necontenit să-și găsească drumul, independent de constrângeri și context istoric. Respectând munca acestor oameni minunați și plecându-ne în fața uimitoarelor lor rezultate, vă mulțumim că ne veți fi alături!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here