0
(0)

Echipa Știință & Tehnică, reprezentată de profesorul Alexandru Mironov și vânătorul de eclipse Cătălin Beldea, alături de prietenul nostru Dr. Radu Dop, a fost invitată la jumătatea lunii noiembrie la Avrig și la Târgoviște, pentru a ține prezentări în fața elevilor în cadrul unor acțiuni din categoria „Școala Altfel”.

academia-stiinta-tehnica-avrig-2La Palatul Brukenthal din Avrig, Asociația „Proiect Transilvania” a organizat în data de 10 noiembrie manifestarea cu tema „Știri de la sfârșitul veacului XXI”, unde principalii participanți au fost aproape 100 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Octavian Goga”, din Sibiu. Cătălin Beldea a prezentat experienţa trăită cu prilejul Marii Expediţii Americane, arătând publicului filme şi fotografiil realizate cu ocazia eclipse totale de soare din SUA, din 21 august.

Profesorul Alexandru Mironov a oferit informaţii şi date mai puţin cunoscute despre această experienţă americană. În plus, el a prezentat publicului propria viziune despre lumea din 2037. Doctorul Radu Dop, interesat de legătura dintre medicina pură, ştiinţă şi spiritualitate, a contribuit la eveniment cu o altfel de şcoală, a unei lumi altfel. Prezentarea sa avut multe pilde interesante, învățându-i pe elevi cum pot să urmărească, în timp real, ceea ce se întâmplă la nivel mondial, dezvoltându-le puţin deprinderea de a percepe, aşa cum trebuie, lumea şi ceea ce se întâmplă, în orice moment, în jurul lor.

academia-stiinta-tehnica-avrig-3Luni, 13 noiembrie, echipa S&T a fost invitata Muzeului de Artă din Târgoviște, în cadrul sesiunii de prezentări prilejuită de Conferința Națională a Asociațiilor de Astronomie din România. Aici, echipa Știință & Tehnică s-a concentrat pe descrierea experiențelor din ziua eclipsei de soare din SUA, făcând deliciul celor 20 de tineri voluntari care vor pune umărul la organizarea evenimentului internațional Astrofest Târgoviște 2018.

Ne bucurăm că am avut ocazia să le împărtășim tuturor din public experiența noastră și sperăm că am reușit să îi facem să înțeleagă, în special pe cei mici și pe tineri, de ce este importantă educația de top și dezvoltarea personală, precum și orientarea spre științele care vor modela societatea pe care ei înșiși o vor crea.

Mulțumim partenerului de mobilitate Renault România, care ne-a pus la dispoziție pentru acest periplu vârful de gamă Renault Talisman (impresiile cu acest model le puteți citi în ediția de noiembrie a revistei Știință & Tehnică). Și așteptăm în continuare, prin programul Academia S&T, invitațiile școlilor și instituțiilor care urmăresc, la fel ca noi, să inspire și să motiveze tinerele generații.

academia-stiinta-tehnica-avrig-4
Foto: Cătălin Beldea

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?