Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, alături de Universitatea Petru Maior şi Universitatea Sapientia din Târgu-Mureş au primit granturi în valoare de 20.000 euro în urma selecţiei realizate de Accenture, printr-un concurs de proiecte Internet of Things (IoT), lansat toamna trecută. Conceptul Internet of Things defineşte o lume în care toate obiectele (maşini, aparate electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile etc.) sunt conectate prin Internet.

Accenture a nominalizat patru proiecte propuse de patru echipe diferite din partea universităţilor. Echipele sunt formate din câte 4-5 studenţi coordonaţi de un profesor specializat în tehnologiile IoT şi de un manager de proiect din cadrul Accenture. Proiectele au fost selectate de o comisie specializată, formată din reprezentanţi ai Accenture, pe baza dezvoltării de tehnologii IoT şi a potenţialului implementării acestora în cazuri concrete din industrie.

Accenture premiază cele patru proiecte câştigătoare cu granturi în valoare totală de 20.000 euro şi va contribui la implementarea acestora până la finalul lunii august. Proiectele vor fi prezentate în workshop-uri la care vor participa reprezentanţi ai mediului universitar şi ai companiei.

Considerăm că această iniţiativă de implicare în zona de cercetare-dezvoltare întăreşte colaborarea foarte bună dintre compania noastră şi universităţile din România, venind în sprijinul învăţământului superior, care stă la baza creşterii tinerilor talentaţi, de care companiile de IT din România au nevoie. Prin această iniţiativă, Accenture răspunde nevoii de finanţare a proiectelor de cercetare şi dezvoltare din cadrul universităţilor de pe plan local şi încurajează inovaţia din industria IT“, a declarat Janos Egly, directorul executiv al diviziei Accenture Industrial Software Solutions din România.

Programe ce sprijină inovaţia în IT

Acest program de granturi dedicat universităţilor a început la sfârşitul anului trecut şi a inclus diverse universităţi interesate de oportunitatea de a depune proiecte care să aducă, printre altele, soluţii viabile pentru identificarea şi eliminarea riscurilor care apar odată cu dezvoltarea IoT. Programul a atras, în total, zece propuneri de proiecte, venite din partea universităţilor din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş.

Programul de granturi dedicat universităţilor nu este singurul pas făcut de Accenture în susţinerea învăţământului superior în România şi în dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerelor talente. Reprezentanţii companiei organizează lunar prezentări tehnice, peograme de tip open innovation şi sesiuni pentru studenţi, care au ca obiectiv intermedierea schimbului de cunoştinţe practice şi susţinerea tinerilor care îşi doresc o carieră în industria IT.

Despre Accenture

Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii şi soluţii pentru mediul de afaceri, de la strategie şi consultanţă, la digitalizare, tehnologie şi procese operaţionale.

Combinând experienţa unică şi competenţe complexe ce acoperă peste 40 de industrii şi toate procesele de afaceri – susţinute de cea mai mare reţea de livrare din lume – Accenture acţionează la intersecţia dintre business şi tehnologie pentru a-şi ajuta clienţii să îşi crească performanţa şi să creeze valoare pe termen lung. Având peste 373.000 de angajaţi care deservesc clienţi în mai mult de 120 de ţări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăţi modul în care lumea funcţionează. Aflaţi mai multe de pe website-ul www.accenture.com.

Având peste 2.500 de angajaţi în România, Accenture livrează servicii din Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi către companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicaţii, auto, producţie, bunuri de larg consum şi energie.