0
(0)

Doctorul american Greg Homer, din California,  susţine că poate folosi tehnologia laser pentru transformarea definitivă a ochilor căprui în ochi albaştri.

 

 

Dr. Homer lucrează la dezvoltarea tehnologiei „ochilor cameleonici” de zece ani. Procedura se întemeiază pe faptul că, potrivit dr. Homer, oamenii cu ochi căprui au un pigment de culoare maro în iris.

Ca procedură, se foloseşte un laser, setat la o anumită frecvenţă de lucru, care distruge acest pigment de pe suprafaţa irisului. La momentul la care energia emanată de laser este absorbită de pigment, ţesutul acestuia se schimbă, iar culoarea ochilor se transformă în decursul a două-trei săptămâni din căprui în albastră . Procedura durează 20 secunde, iar schimbarea este permanentă, fără ca pigmentul maro să se regenereze.

Dr. Homer susţine că ţesutul ocular nu ar fi afectat de procedurile sale, însă mai are nevoie de încă un an pentru a le finaliza în totalitate.

Cercetătorii cred că procedura de schimbare a culorii ochilor cu ajutorul laserului va fi folosită la scară largă în afara Statelor Unite în circa 18 luni, iar pe teritoriul acestora, peste trei ani, la un preţ de circa 5.000 dolari.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here