0
(0)

Unul dintre beneficiile mersului pe bicicletă era şi faptul că te scăpa de grija radarelor, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe – compania germană Audi şi-a folosit experienţa din motorsport pentru a realiza bicicleta electrică rapidă E-bike Wörthersee.

 

 

Audi E-bike Wörthersee, construită din fibră de carbon, având o greutate a cadrului de numai 1,6 kg, poate atinge în modul electric o viteză maximă de 80km/h. Masa totală a bicicletei, incluzând bateria ce dezvoltă o putere maximă de 2,3kW, ajunge la 21 de kg. Astfel, rezultă un raport de 7kg per cal putere, un record în domeniu.

Capacitatea totală a bateriei, cu o tensiune de 48V, este de 530Wh şi poate fi încărcată complet, la o sursă de 230V, în două ore şi jumătate.

Ciclistul poate opta între cinci moduri de funcţionare, printre care modul de bicicletă clasică, numit „Pure”, modul electric „Pedelec” sau modul mixt, „eGrip” în care pedalarea este doar uşurată de motorul electric şi în care se poate atinge o viteză maximă de 50km/h. Comutarea între modurile de funcţionare se face cu ajutorul unui computer cu ecran tactil, montat pe ghidon, care se poate \”împerechea\” cu un smartphone.

Pe lângă modurile de propulsie amintite, pot fi selectate şi alte moduri de funcţionare, în funcţie de experienţa ciclistului: modul „Power Wheelie” este dedicat cicliştilor începători, în timp ce „Balanced Wheelie” se adresează celor cu experienţă.

De asemenea, bicicleta vine dotată cu o cască cu cameră video, cu ajutorul căreia traseul poate fi filmat şi upload-at pe internet, prin intermediul unui smartphone.

Cei de la Concept Design Studio, din München, care au proiectat bicicleta Wörthersee pentru Audi afirmă că s-au inspirat din principiile de design şi din filosofia maşinilor sport: „este incredibil de precisă, funcţională şi extrem de emoţională…eforturile de proiectare s-au concentrat pe funcţionalitatea unei maşini sport.”

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here