0
(0)

După doar un an de “vânătoare” de planete, așteptările oamenilor de știință au fost depășite de rezultate. Dacă în decembrie 2011 doar două exoplanete existau în baza lor de date, după doar un an numărul lor a crescut la șapte.

 

Catalogul Exoplanetelor Habitabile (HEC), proiect condus de Abel Mendez, director al Laboratorului Planetar Arecibo, și-a sărbătorit primul an de existență cu o veste care a depășit toate așteptările. Atât Telescopul Spațial Kepler, cât și spectograful HARPS (High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher) din Chile, au avut o contribuție decisivă în căutarea oamenilor de știință.

Nu mai puțin de 80 de exoplanete din afara sistemului solar au fost confirmate ca având o masă similară cu a Terrei. Dintre aceste, doar câteva se află la distanța potrivită față de soarele lor pentru a putea menține la suprafață apă lichidă. În acest moment, șapte din ele se află pe lista certă a planetelor ce pot susține viața, în timp ce alte 27 se află pe lista de așteptare.

\"(w540)

Apusul planetelor habitabile

În ordinea descoperirii lor, acestea sunt:

•    Gliese 581d
•    HD 85512b
•    Kepler 22b
•    Gliese 667Cc
•    Gliese 581g
•    Gliese 163c
•    HD 40307g

Trebuie spus că toate aceste planete sunt superpământuri, corpuri cerești cu masa mai mare decât a Terrei. Niciun analog al Pământului nu a fost identificat până în prezent.

Sursa foto: Arecibo, NASA, ESA/Hubble

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here