0
(0)

Date medicale și informații genetice și despre stilul de viață obținute de la 500.000 de britanici de vârstă mijlocie vor fi puse la dispoziția cercetătorilor medicali din toată lumea, prin intermediul proiectului Biobank UK, în cadrul căruia s-au recrutat voluntari vreme de cinci ani.

 

Scopul este acela de a descoperi forțele și fenimenele care declanșează afecțiunile comune, prin monitorizarea evoluției voluntarilor, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, pe parcursul unei lungi perioade.

Toți cei prinși în proiect au cedat mostre de sânge și de urină, precum și date consistente despre stilul de viață, făcând din bio-banca britanică cea mai elocventă instituție de acest fel, potrivit lui Andrew Trehearne, ofițer de informații al băncii.

\"(w540)

În decembrie 2011, Biobank UK și-a încheiat procedurile pentru a le permite cercetătorilor accesul la datele pe care le deține. „Oricine poate aplica pentru a folosi informațiile acestea, atâta vreme cât proiectul de care se ocupă este în interes public și poate aduce beneficii pentru sănătate”, a mai spus Trehearne. Baza de date non-profit se va lansa oficial în martie a.c.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here