0
(0)

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, din toamna lui 2017, BMW a lansat oficial versiunea facelift a modelului său electric BMW i3, dar și o variantă care accentuează sportivitatea mașinii, BMW i3s. Acum, BMW i3s este disponibil pentru comenzi în România, având un preț de bază de 35.100 euro fără TVA (41.769 euro cu TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus – în cadrul căruia statul acordă o subvenție de 10.000 de euro.

Evident, și versiunea normală BMW i3 poate fi comandată, pentru un preț de pornire de 32.100 euro fără TVA (38.199 euro cu TVA inclus), fiind de asemenea eligibilă pentru programul Rabla Plus. Celor interesați, BMW le propune și variantele i3 REX și i3s REX, care beneficiază de un mic motor pe benzină suplimentar, cu funcție „range extender” (mărirea autonomiei la drumuri mai lungi).

De reținut că la finalul lunii octombrie 2017, BMW marca producerea a 100.000 de modele BMW i3 în uzina de la Leipzig, un rezultat foarte bun după aproape 4 ani de la lansarea pe piață a unuia dintre cele mai inovatoare automobile din noul mileniu. În România, aproape o treime dintre mașinile electrice vândute până acum sunt BMW i3, în primele 10 luni ale lui 2017 fiind comercializate deja 65 de astfel de modele.

De asemenea, BMW face parte din consorțiul NEXT-E (alături de Nissan, E.ON, MOL sau PETROL), care a semnat în luna noiembrie un acord de finanțare cu Uniunea Europeană care prevede realizarea în Europa Centrală și de Est, până în 2020, a unei rețele de 252 de stații de încărcare rapidă (dintre care 30 ultra-rapide). În România vor fi amplasate 40 de stații fast-charge NEXT-E, un aport important la infrastructura națională, care va permite facilitarea transportului nepoluant pe distanțe lungi cu mașini electrice.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?