0
(0)

casa-intaligenta-kanin-stiinta-tehnica-2Casa construită inteligent trebuie să fie adaptată la o mulțime de criterii și tehnologii noi. Autosustenabilitatea, confortul și utilitatea spațiului sunt câteva dintre aspectele urmărite, probabil, de orice arhitect. Dar ce te faci dacă trebuie să construiești un sălaș în creierii munților, pe niște stânci, acolo unde nu ai nicio palmă de teren plan? O echipă de arhitecți sloveni a reușit aproape imposibilul.

Într-o bună zi, pe muntele Kanin, în Alpii dintre Italia și Slovenia, a apărut cabana de iarnă Kanin, o construcție cel puțin ciudată, care a fost adusă acolo cu un elicopter. Aceasta are o amprentă minimă și de la depărtare parcă ar fi un stei sculptat perfect de vânturile puternice. De altfel, din cauza vântului a fost nevoie de trei încercări până ce slovenii au reușit să asigure cabana cu cabluri groase, din oțel.

casa-intaligenta-kanin-stiinta-tehnica-3Inutil de spus că acest refugiu este accesibil doar pe calea aerului sau alpiniștilor și că este perfect adaptat funcțional mediului în care a fost amplasat. Cabana compactă este compusă din trei spații: intrarea, livingul și o zonă pentru dormit, înzestrată cu trei planșe suprapuse. Unul dintre pereții cabanei este acoperit în întregime cu un singur geam, oferind o priveliște de basm asupra împrejurimilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?