0
(0)

Odată cu suprapopularea urbană din marile metropole, spațiul vital devine din ce în ce mai prețios. Totuși, mai mic nu înseamnă neapărat și înghesuit, iar această caracteristică poate aduce după sine avantajul strămutării facile.

Americanul Jeff Wilson, după propriile spuse, a fost un tânăr corporatist care a decis la un moment dat să-și îngroape Rollexul în deșert, să-și vândă toate posesiile și să trăiască cu te-miri-ce doar pentru a-și trăi vața mai intens. După ce a locuit timp de un an într-un container de deșeuri și-a dat seama ce avantaje ar putea avea un spațiu locuibil mic în economia urbanistică, așa că a devenit antreprenor și a pus la punct proiectul Kasita.

casa-modul-stiinta-tehnica-2

Aceasta este o locuință care seamănă cu un container ce se termină la un capăt cu un fel de terasă-balcon din sticlă și are o suprafață de numai 30 m2. Totuși, Kasita este doar un modul care poate fi „montat” într-o matrice cadru din oțel care se poate ridica pe orizontală și verticală precum un obișnuit bloc de locuințe.

Cum aceste cadre ar fi destul de puțin costisitoare și ar putea fi construite în multe orașe sau comunități, proprietarul unui modul ar putea decide oricând să se mute cu tot cu container în oricare astfel de „rack” metalic. Racordarea la utilități s-ar putea face în același mod în care conectezi cablurile de alimentare și de date la un hard disk din computer.

casa-modul-stiinta-tehnica-3

Americanul nu a comunicat încă prețul modulului, dar spune că acesta va fi mai accesibil decât să locuiești cu chirie, deși va fi înzestrat cu ultimele tehnologii în domeniul „smart house”: termostat Nest, iluminare inteligentă cu leduri și altele.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?