0
(0)

Compania americană producătoare de automobile electrice, Tesla, va lansa pe piaţă ultima sa creaţie, berlina Model S, mai devreme decât era aşteptat, primele livrări urmând a avea loc de luna viitoare.

 

 

Revista Motor Trend anunţă că Model S, cu bateria de 85kWh va avea o autonomie medie de 425 km cu bateria complet încărcată.

Până acum fuseseră vehiculate tot felul de cifre cu privire la autonomia viitorului model, acestea variind de la 256km la 480km, în funcţie de bateria instalată. În testele producătorului, desfășurate în condiţii greu de reprodus în realitate, cei de la Tesla au reuşit să parcurgă cu „un plin” al bateriei 512 km.

Valoarea de 425km pentru autonomie a fost stabilită de Agenţia Americană de Protecţie a Mediului (EPA) în urma unui ciclu de cinci teste.

Astfel, Tesla Model S are în mod clar o autonomie superioară concurenţilor săi, precum Nissan Leaf, care a obţinut în urma unei testări asemănătoare o autonomie de 160km. Reversul medaliei pentru modelul american este că şi preţul său este cu mult mai mare decât al lui Leaf.

Tesla Model S este disponibil cu trei variante de baterii: de 40kWh, de 60kWh, precum şi cea  de 85kWh, care asigură autonomia menţionată.

Preţul versiunii de bază Model S este de 57.400$, dar poate ajunge, cu toate dotările şi cu varianta de baterie de 85kWh la 105.400$.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here