Longyangxia Dam Solar Park se întinde pe o suprafață totală de peste 27 de kilometri pătrați și este format din 4 milioane de panouri fotovoltaice. Proiectul a fost demarat în 2013, iar după aproape 4 ani se poate vedea cât de mult a evoluat (datorită imaginilor NASA, obținute cu OLI – Operational Land Imager – montat pe satelitul Landsat 8).
Cu o capacitate totală de 850 MW, parcul solar chinezesc trece pe prima poziție a clasamentului celor mai mari parcuri de acest fel din lume, devansând Kamuthi Solar Power Project (Tamil Nadu, India) – 648 MW sau Solar Star (California, SUA) – 579 MW.
Puterea de 850 MW este suficientă pentru alimentarea cu energie electrică a unui număr de circa 140.000 de gospodării occidentale, China fiind în fruntea țărilor cu o dezvoltare galopantă în domeniul solar: în 2016, capacitatea totală instalată de chinezi a ajuns la circa 77 GW, investițiile depășind 100 de miliarde de dolari pe an.
De altfel, China a anunțat cel mai ambițios program de investiții în energii verzi: peste 350 de miliarde de dolari până în 2020, ceea ce va asigura țării o producție de circa 110 GW de energie solară, respectiv peste 200 GW de energie eoliană.
Și mai interesant este că, până la finalul acestui deceniu, China mai pregătește un proiect solar de proporții: compania Minsheng New Energy investește 2,3 miliarde de dolari pentru construirea unui parc solar cu 6 milioane de panouri, cu o capacitate totală de 2 GW și care se va întinde pe o suprafață de 46 kilometri pătrați (aproape dublu față de București!).