0
(0)

Într-un demers de informare publică cu privire la cele mai importante aspecte ale producerii și utilizării energiei verzi, Greenpeace Romania și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) organizează, în data de 14 septembrie 2017, o vizită la parcul eolian al EDPR Renewables din Făcăeni, jud Ialomița, cu o capacitate instalată de 132 MW.

La eveniment participă reprezentanți ai societății civile, oameni preocupați de energia eoliană, jurnaliști, bloggeri, specialiști ai companiilor membre RWEA, precum și o parte din staff-ul Greenpeace România. Participanții vor afla, în manieră informală, date esențiale despre energia eoliană, vor putea observa în timp real cum se produce, discuta deschis cu specialiști, vor vizita interiorul turbinelor din parcul eolian și vor asista la o filmare spectaculoasă cu drona, într-o difuzare live.

Evenimentul este primul dintr-o serie de trei organizate de Greenpeace România, toate menite să pună pe agenda publică beneficiile energiei alternative, într-un context în care, în România, tehnologiile tradiționale de producere a energiei sunt învechite, neperformante și necesită costuri uriașe pentru modernizare, iar derogările de la limitele de poluare sunt alarmante.

Greenpeace există pentru că Pământul are nevoie de o voce. Are nevoie de soluţii. Are nevoie de o schimbare. Are nevoie de acţiune.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice.

Asociația Română pentru Energie Eoliana sau „RWEA” (Romanian Wind Energy Association) a fost înființată în 2008 în Bucuresti și functionează ca o organizație non-guvernamentală, în conformitate cu legea româna. Asociația este o entitate voluntară de participanți din industria energiei eoliene din România. Aceasta există pentru a promova rolul cuvenit al energiei eoliene în mixul energetic din România și, în consecință, pentru a promova o energie curată, sigură și eficientă pentru România.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider global în sectorul energiei regenerabile şi al patrulea producător de energie eoliană la nivel global, prezent pe 12 pieţe (Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie şi SUA). Energias de Portugal S.A.  

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?