0
(0)

Cea mai mare rețea de panouri plutitoare din Europa este montat acum pe rezervorul de apă Queen Elizabeth II din Londra. Lucrarea face parte din ambițioasa operațiune a companiei Thames Water ca până în 2020 să-și producă cel puțin o treime din energia consumată.

locatie-panouri-solare-plutitoare
Rezervorul Queen Elizabeth II

Conform unei înțelegeri dintre Thames Water, Ennovia Solar și Lightsource Renewable Energy, pe suprafața rezervorului de apă, care nu este nu este folosită în nici un fel, se vor instala peste 23.000 de panouri fotovoltaice. Pontonul plutitor va acoperi o zecime din suprafața rezervorului, echivalentul a opt stadioane Wembley.

Energia regenerabilă produsă va fi folosită pentru a alimenta cu energie stația de tratare a apei din apropiere și va avea o capacitate de 6,3 MW. Specialiștii se așteaptă ca rețeaua să producă 5,8 milioane de kWh în primul an, achivalentul de consum anual a aproximativ 1.800 de gospodării.

Rezervorul Queen Elizabeth II a fost comisionat în 1962 și are o capacitate de 19,6 megalitri de apă cu o arie a suprafeței de 128,3 hectare și un perimetru de 4,3 km. Comapnia Thames Water are deja instalate panouri solare în 41 dintre punctele sale de prezență.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?